(video) Bertone revine pe scena auto mondială cu propria maşină super sport

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

După anunţul celor de la Zagato nu mergem departe de Milano. Atelierul Bertone din Torino şi-a anunţat propriul automobil super sport!

Este necesar să amintim că studioul Bertone a intrat în faliment în 2014, iar de atunci drepturile asupra acestui brand au trecut prin mai multe mâini. Inițial au fost cumpărate ieftin de foști angajați ai companiei, în 2016 au fost achiziționate de biroul de inginerie AKKA Technologies, iar în urmă cu doi ani au ajuns la agenția Ideactive.

Ultima este în posesia fraților Mauro și Jean-Franck Ricci Mauro, despre care se spune că au peste 30 de ani de experiență în industria auto și sunt foarte pasionați de relansarea Bertone.

Primul născut al unei noi ere este un hypecar numit Bertone GB110. La moment detalii sunt foarte puține, iar formele sale ni se prezinte doar în niște randări. GB sunt inițialele care vin de la Giovanni Bertone, omul care a fondat Carrozzeria Bertone în urmă cu 110 ani.

Oficial, ni se spune că acest coupe folosește agregate germane, deși multe elemente sunt identice cu cele folosite de Lamborghini Huracan, de exemplu. Amintim că o serie de componente și ansambluri pentru Huracan (inclusiv motoarele V10) sunt de fapt produse în Germania, la fabricile Audi. Modelul Lamborghini și R8-ul celor din Neckarsulm împart cel puţin platforma şi trenul de rulare.

Bertone GB110 are panouri exterioare originale ale caroseriei și blocuri optice proprii, iar maşina din spatele cortinei poate fi recunoscută după forma geamurilor și a deschiderilor din jurul portierelor cu deschidere verticală. Şasiul cu suspensii cu braţe duble la toate roţile a fost păstrat, dar în loc de jante la 20 inchi are unele mai mari: 255/30 R21 în față și 335/25 R22 în spate. 

Mai este comună cutia de viteze robotizată cu șapte trepte și un sistem de tracţiune integrală, însă originea motorului nu e clară deocamdată. Acesta va produce 1.100 CP şi 1.100 Nm de cuplu. Se va putea roti cu 8.400 rpm şi consuma carburant sintetic fabricat din deșeuri de plastic reciclat. Ni se promite o acceleraţie 0-100 km/h în 2.79 secunde, 0-200 km/h în 6.79 secunde şi o viteză maximă de 380 km/h.

Tirajul îi va fi limitat la doar 33 de exemplare. Cartea de comenzi este deja deschisă, iar primele maşini vor fi gata în 2024. Nu se cunoaşte nici preţul, nici locul asamblării.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise