(video) Euro NCAP: Cât de sigure sunt noile Mazda CX-30, Mercedes-Benz GLB, Ford Explorer Hybrid şi Opel Corsa

Astăzi, Euro NCAP a lansat calificativele de siguranță ale altor patru vehicule noi care au intrat pe piaţă. Două SUV-uri compacte, Mazda CX-30 şi Mercedes-Benz GLB, dar şi mai marele Ford Explorer HYBRID s-au alăturat listei de vehicule care au obţinut un rating maxim de cinci stele.

Modelul Opel/Vauxhall Corsa a reuşit să obţină doar patru stele şi asta fără un Safety Pack opţional.

Cel mai bun performer al acestei runde a fost declarat, fără îndoială, Mazda CX-30, un crossover subcompact poziţionat între CX-3 și CX-5, care a obținut un scor aproape perfect, de 99 la sută, la capitolul Protecția Ocupantului Adult! Mașina, care împărtășește o mare parte din ADN-ul său cu noua Mazda3, la fel testată mai devreme în acest an, acum este în topul listei pentru această parte a evaluării în raport cu protocoalele Euro NCAP din 2018/2019!

Mercedes-Benz oferă din nou o performanță solidă de cinci stele cu noul SUV compact GLB. Într-un an ocupat pentru companie, GLB devine al șaselea Mercedes-Benz care a fost evaluat în acest an și al șaselea care obține rating-ul maxim de siguranță.

Exploratorul celor de la Ford, un SUV cu șapte locuri, a obținut și el o notă de top. Cea mai recentă versiune a acestui mare off-roader, care a fost pusă în vânzare în SUA sub diferite forme timp de aproape trei decenii, iată că a ajuns şi în Europa sub forma unui vehicul plug-in hybrid care s-a comportat decent în testele Euro NCAP.

Segmentul supermini a fost din ce în ce mai presat în ultimii ani, de la creșterea cerințelor de mediu și siguranță și de la o schimbare a poftei de consum. Noul Corsa al Opel/Vauxhall, cu toate acestea, a obţinut patru stele, la fel cum a făcut mașina din generația anterioară, în conformitate cu cerințele din 2014. Acum, parte a grupului PSA-FCA, Corsa împărtășește o mare parte din bazele sale cu cel mai recent Peugeot 208, care a fost și el evaluat în sesiunea precedentă. Executând peste cerințele de cinci stele în trei dintre cele patru domenii de evaluare ale Euro NCAP, Corsa a ratat doar ratingul superior cu un singur punct procentual la capitolul Safety Assist.

Rezultatele testelor:

Click pe imagine pentru un raport detaliat!
Click pe imagine pentru un raport detaliat!

Vezi precedenta sesiune de teste: (video) Euro NCAP: Cât de sigure sunt noile BMW Seria 1 şi Seria 3 Sedan, Peugeot 208 şi Jeep Cherokee facelift

Cmentariile sunt închise