(video) Euro NCAP: Cât de sigure sunt noile Mazda CX-30, Mercedes-Benz GLB, Ford Explorer Hybrid şi Opel Corsa

0

Astăzi, Euro NCAP a lansat calificativele de siguranță ale altor patru vehicule noi care au intrat pe piaţă. Două SUV-uri compacte, Mazda CX-30 şi Mercedes-Benz GLB, dar şi mai marele Ford Explorer HYBRID s-au alăturat listei de vehicule care au obţinut un rating maxim de cinci stele.

Modelul Opel/Vauxhall Corsa a reuşit să obţină doar patru stele şi asta fără un Safety Pack opţional.

Cel mai bun performer al acestei runde a fost declarat, fără îndoială, Mazda CX-30, un crossover subcompact poziţionat între CX-3 și CX-5, care a obținut un scor aproape perfect, de 99 la sută, la capitolul Protecția Ocupantului Adult! Mașina, care împărtășește o mare parte din ADN-ul său cu noua Mazda3, la fel testată mai devreme în acest an, acum este în topul listei pentru această parte a evaluării în raport cu protocoalele Euro NCAP din 2018/2019!

Mercedes-Benz oferă din nou o performanță solidă de cinci stele cu noul SUV compact GLB. Într-un an ocupat pentru companie, GLB devine al șaselea Mercedes-Benz care a fost evaluat în acest an și al șaselea care obține rating-ul maxim de siguranță.

Exploratorul celor de la Ford, un SUV cu șapte locuri, a obținut și el o notă de top. Cea mai recentă versiune a acestui mare off-roader, care a fost pusă în vânzare în SUA sub diferite forme timp de aproape trei decenii, iată că a ajuns şi în Europa sub forma unui vehicul plug-in hybrid care s-a comportat decent în testele Euro NCAP.

Segmentul supermini a fost din ce în ce mai presat în ultimii ani, de la creșterea cerințelor de mediu și siguranță și de la o schimbare a poftei de consum. Noul Corsa al Opel/Vauxhall, cu toate acestea, a obţinut patru stele, la fel cum a făcut mașina din generația anterioară, în conformitate cu cerințele din 2014. Acum, parte a grupului PSA-FCA, Corsa împărtășește o mare parte din bazele sale cu cel mai recent Peugeot 208, care a fost și el evaluat în sesiunea precedentă. Executând peste cerințele de cinci stele în trei dintre cele patru domenii de evaluare ale Euro NCAP, Corsa a ratat doar ratingul superior cu un singur punct procentual la capitolul Safety Assist.

Rezultatele testelor:

Click pe imagine pentru un raport detaliat!
Click pe imagine pentru un raport detaliat!
Click pe imagine pentru un raport detaliat!
Click pe imagine pentru un raport detaliat!

Vezi precedenta sesiune de teste: (video) Euro NCAP: Cât de sigure sunt noile BMW Seria 1 şi Seria 3 Sedan, Peugeot 208 şi Jeep Cherokee facelift

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata