in , , ,

(video) Premieră: Noul Mercedes-Benz GLB a primit versiunea incipientă AMG 35 4MATIC

Cu designul său plin de pasiune, impresionant, fiind o maşină practică, dinamică și spațioasă pentru până la șapte ocupanți, noul Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC devine o alternativă fără rivali în segmentul SUV-urilor compacte. Acum a primit un motor cu patru cilindri turbo de 2.0 litri care dezvoltă 306 CP și garantează o plăcere a condusului în combinație cu transmisia AMG SPEEDSHIFT DCT 8G și sistemul de tracţiune integrală variabila AMG Performance 4MATIC.

Să nu mai vorbim de avantajele unui SUV: poziție ridicată de ședere, o mulțime de spațiu pentru pasageri și bagaje, și de performanță în off-road bine echilibrată.

Prin ce se deosebeşte deci noul GLB 35 4MATIC de alte versiuni lansate odată cu premiera modelului obişnuit:

 • Are un motor M260 de 2.0 litri şi cu patru cilindri, pe benzină, cu turbo compresor twin-scroll, care produce 306 CP între 5.800-6.100 de rpm și 400 Nm cuplu între 3.000-4.000 rpm.
 • Puterea este trimisă spre toate cele patru roți (prin sistemul AMG Performance 4MATIC cu tracțiune integrală variabilă: tracţiune numai faţă sau o distribuție de 50:50 între axe la nevoie printr-un ambreiaj multi disc electro-mecanic) printr-o cutie de viteze AMG SPEEDSHIFT DCT cu opt trepte şi dublu ambreiaj.
 • Acceleraţia 0-100 de km/h o poate realiza în 5.2 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 250 de km/h. Consumul mixt de carburant anunţat este de 7.5-7.6 litri la 100 km parcurşi.
 • Standard pentru GLB 35 AMG este funcția RACE START , care garantează o acceleraţie maximă de pe loc. Pentru entuziaști, există padele de comutare a treptelor în spatele volanului.
 • Sistemul AMG DYNAMIC SELECT conţine cinci moduri de rulare: Comfort, Sport, Sport+, Individuale și Slippery. Ultimul este pur și simplu un program care este optimizat pentru suprafețe alunecoase, când este necesară o putere redusă.

 • Are mecanisme de frânare cu discuri de 350 de mm şi patru pistoane în etrierele faţă, şi 330 de mm şi un singur piston în etrierele spate. Toate sunt ventilare intern şi perforate pentru a asigura o mai bună răcire, în plus pentru a diminua formarea prafului de frână. Etrierele sunt vopsite într-o culoare argintie şi au inscripţii negre AMG.
 • Standard vine cu o suspensie standard, dar optimizată de AMG, iar opţional poate fi dotat cu o suspensie AMG RIDE CONTROL cu amortizoare adaptive cu trei moduri de funcţionare.
 • Sistemul de evacuare a gazelor de eşapament include supape active care sunt controlate automate în funcţie de regimul de rulare, iar servodirecţia electromecanică este sensibilă la viteze.

 • La exterior vine cu un bodykit diferit care cuprinde noi bare de protecţie, splitter, spoiler, un difuzor care are integrate două terminaţii de eşapament şi în premieră pentru un model AMG 35 grila de radiator cu lame verticale (semn că nu va exista o versiune AMG 45?). Opţional se oferă un AMG Night package care aplică un negru lucios pe mai multe elemente.
 • Jantele din aliaj măsoară standard 19 inci, însă sunt disponibile alte trei modele cu dimensiuni cuprinse între 19 şi 21 de inci.
 • În interior are un volan sport multifuncţional turtit în partea inferioară (opţional AMG Performance), o consolă centrală specifică AMG în finisaj piano și scaune sport tapiţate cu piele neagră ARTICO sau cu microfibră DINAMICA cu cusături contrastante şi centuri de siguranţă roşii. Opţional sunt disponibile două pachete de tapiţerie cu piele.
 • Standard se oferă Widescreen Cockpit cu două ecrane de 10.25 inci, unul dintre care afişează panoul de bord şi altul sistemul multimedia MBUX. Panoul de instrumente are trei teme, iar cel Supersport odată ce este activat, afişează un turometru digital masiv pe centru şi alte informaţii pe lângă el. Prin intermediul meniului AMG, șoferul poate apela diverse afișe speciale, cum ar fi Warm-up, Set-up, G-Force sau Engine Data.
 • Al treilea rând de scaune este o opţiune.

Nu există deocamdată o confirmare, însă cel mai probabil vom vedea maşina la Salonul Auto de la Frankfurt. Vânzările vor începe mai târziu.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?