CNA a sechestrat un Maybach de milioane! E a doua cea mai scumpă mașină pusă sub sechestru în Moldova

Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale (ARBI) din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) a împlinit, la sfârşitul lunii martie, patru ani de activitate. În cadrul unui interviu pentru oficial.md, şeful agenției, Sergiu Carapunarlî, a dezvăluit detalii curioase despre unele bunuri sechestrate de la persoane rezidente de pe teritoriul Republicii Moldova.

Și cum noi obișnuim să scrim în mare măsură despre automobile, mare ne-a fost mirarea să aflăm că printre acele bunuri se numără și un oarecare Maybach!

Conform informațiilor disponibile, cel mai de valoare bun indisponibilizat de ARBI a fost un imobil evaluat la 66 de milioane de lei, sechestrat peste hotarele țării. Bunul a fost evaluat de specialiștii din cadrul unei subdiviziuni a ARBI.

Însă din mijloacele de transport, cele mai scumpe au fost un iaht care costă aproximativ 10.4 milioane de lei și un automobil Maybach care costă circa 9.6 milioane de lei. Conform cursului actual de schimb, suma ar constitui practic 450.000 de euro!

Întrebat fiind unde se păstrează toate aceste bunuri, Sergiu Carapunarlî a spus că ARBI are semnate acorduri cu parcări specializate și depozite, unde se păstrează automobilele sau alte bunuri în condiții care le asigură integritatea. Despre soarta lor finală sau ulterioara lor vânzare prin licitații, în urma unor posibile deja confiscări, nu s-a menționat nimic.

De la începutul activității, până la ziua de azi, Agenția a aplicat sechestru pe bunuri și valori, în sumă totală de peste 5 miliarde de lei!

Anterior, cu câțiva ani în urmă, aceasta a devenit cea mai scumpă mașină sechestrată în Moldova.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/