in ,

WTFWTF

Amendă de până la 2000 de lei pentru şoferii care îi blamează în trafic pe elevii școlilor auto

Fiți indulgenți în trafic, toți am fost șoferi începători! Acesta este mesajul Inspectoratului Naţional de Patrulare către şoferii care întâmpină în trafic automobile cu însemne specifice unei şcoli auto, la volanul cărora se află persoane care le vor deveni viitori colegi cu acte în regulă.

Respectul în trafic este esențial pentru o circulație fără incidente. Deseori, elevii școlilor auto, în timpul orelor practice, ajung să fie blamați în trafic de către conducătorii auto pentru simplul fapt că conduc cu o viteză mai mică decât și-ar fi dorit. Per ansamblu, aceste abordări nu fac altceva decât să descurajeze viitorii conducători auto, aceștia pierzând nu doar încrederea în sine, ci și controlul asupra gestionării unității de transport în situații imprevizibile.

Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă toți conducătorii auto ca atunci când pe traseu întâlnesc o mașină a școlii auto:

  • să nu intimideze elevii de la volan prin claxonare și apropiere excesivă de mașină;
  • să nu accelereze sau frâneze brusc;
  • să semnalizeze din timp direcția de mers;
  • atunci când mașina școlii auto se află în față, să păstreze distanța față de aceasta;
  • să fie răbdători și calmi în toate situațiile iscate în trafic.

În caz contrar, acţiunile necorespunzătoare se pot atribui prevederilor unor articole din Codului Contravențional al RM, în ceea ce priveşte agresivitatea la volan. Astfel, cei care nu îşi vor putea stăpâni emoţiile ar putea fi sancționați cu amendă de până la 2.000 de lei, cu aplicarea a 5 puncte de penalizare și cu privarea de dreptul de a conduce pe o perioadă de la 6 la 12 luni!

Vezi şi: (doc) În Republica Moldova va exista o lege nouă şi unică cu privire la calificarea conducătorilor auto