(video) IAA Mobility 2023: Avanpremieră publică – Noul Audi Q6 e-tron cu interior gata

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Audi a folosit platforma propusă de IAA Mobility 2023 (Salonul Auto de la München) pentru a dezvălui într-o avanpremieră publică noul Q6 e-tron. În continuare maşina este încă în format de prototip pre-producţie, însă interioru-i arătat pentru prima dată este gata.

Caracteristici cheie:

  • Amintim că Audi Q6 e-tron este prima serie de modele bazată pe noua platformă Premium Platform Electric (PPE) și noua arhitectură electronică E3. Ambele servesc drept bază pentru regândirea designului interiorului și a gamei de funcții.
  • Culorile și materialele de înaltă calitate, dintre care unele sunt realizate din materiale reciclate, sunt de asemenea folosite în scaune. Materialele utilizate au fost selectate având în vedere funcționalitatea și conturează diferitele zone ale interiorului vehiculului prin designul lor. Zonele care pun accentul pe confort se remarcă prin suprafețele mari și materialele moi. În schimb, zonele de operare proiectate cu precizie sunt finisate în negru de înaltă calitate, lucios, pentru a oferi claritatea necesară atunci când interacționează cu vehiculul.
  • Decorul interior devine acum un element de design funcțional. Pe lângă faptul că oferă o senzație de spațiu, această filozofie creează claritate, precum și confort. Gurile de aerisire orizontale joase și subțiri se adaugă aspectului general. Un set de comenzi cu aspect „panou negru” este integrat în mânerul ușii de pe partea șoferului și se coordonează perfect cu interiorul modern. Conține cele mai importante funcții, cum ar fi setările oglinzilor, funcțiile scaunului/ușilor și setările de lumină/vizibilitate.
  • Unele dintre materialele utilizate în aşa-zisul Softwrap de pe bordul înfășurat sunt produse în mod durabil din țesătura reciclată Elastic Melange, care este fabricată 100% din poliester reciclat. Scaunele sport cu cusături contrastante sunt disponibile și ele în Elastic Melange. Țesătura Argument, care este disponibilă pe versiunile unor scaune şi pentru plafon, este realizată din același material. 
    • Pe versiunea S, scaunele sport plus vor fi disponibile în microfibră Dinamica (tot un material reciclat) sau piele fină Nappa cu matlasare sub formă de diamant
    • Suprafețele de pe panoul de bord vin standard într-un finisaj fin vopsit, volcano grey, dintre care unele sunt realizate din materii prime regenerabile. Alternativ, sunt disponibile în lemn, fie sweetgum natural în light brown, fie mesteacăn liniar natural în stone grey, precum și aluminiu periat mat în antracit. 
    • Pe Q6 e-tron S, clienții vor putea alege între aluminiu periat mat în antracit, o structură din carbon sau o plasă high-tech în antracit. Acesta din urmă este o țesătură din poliester inovatoare, cu aspect tehnic, cu o structură haptică și un aspect nou, realizat din materiale reciclate. 
    • Covorașele din Audi Q6 e-tron sunt fabricate din Econyl. În producția acestui material, plasele de pescuit vechi, covoarele și deșeurile industriale sunt reciclate.
  • Datorită platformei maşinii, interiorul oferă multe spații de depozitare și nişe. 
    • Consola centrală are două suporturi pentru pahare, o suprafaţă de încărcare a telefonului mobil și două porturi de încărcare pentru smartphone. 
    • Așa cum este caracteristic unei mașini electrice fără tunel de transmisie, există spațiu suplimentar pentru picioare, ceea ce facilitează urcarea pe locurile din spate, iar bancheta centrală din spate este foarte confortabilă.
    • Portbagajul oferă 526 de litri de spațiu de depozitare; cu rabatarea banchetei crește până la 1.529 de litri. Scaunele din spate se rabatează individual (40:20:40). 
    • Mai există încă 64 de litri de spațiu de depozitare sub capotă.
  • Bordul maşinii prezintă un aşa-numit digital stage, care combină Audi MMI panoramic display cu MMI front passenger display.
    • Audi MMI panoramic display reprezintă un grup din două monitoare OLED sub o sticlă curbată: 11.9 inchi + 14.5 inchi (central). Iluminarea ambientală specială face ca afișajul curbat să pară că plutește noaptea.
    • Pentru pasagerul din față există un ecran separat de 10.9 inchi cu un mod de confidențialitate activ care nu distrage atenția șoferului. În același timp, permite pasagerului să asiste șoferul, de exemplu, la navigare. În versiunea de bază, ecranul are o suprafață neagră lucioasă.
    • Pentru şofer mai este disponibil un opţional head-up display cu realitate augmentată, despre care se spune că reprezintă un progres semnificativ în tehnologia de afișare la Audi. Acesta reflectă un plan de imagine mare, înclinat peste parbriz către șofer, afișând informații relevante precum viteza, indicatoarele rutiere şi alte pictograme. Planul imaginii este înclinat înainte pentru o experiență AR mai bună. Focalizarea ochiului uman se mișcă odată cu el. Acest proces și distanța mare a imaginii virtuale creează impresia că elementele descrise plutesc până la 200 de metri distanță și că interacționează direct cu mediul.
  • Suplimentar, maşina va propune un Interaction light (IAL, parte a pachetului ambient light package plus), care învăluie interiorul și cockpitul într-un arc generos LED cu o luminozitate de până la 1.200 cd. IAL îndeplinește trei funcții centrale. 
    • În primul rând, ajută la organizarea interiorului, de exemplu, cu o funcție de bun venit și afișează când vehiculul este blocat și deblocat. IAL se îmbină în lumina ambientală de contur, astfel încât, dacă prima este inactivă, apare în aceeași culoare cu cea din urmă.
    • IAL ajută și la siguranță: de exemplu, reproduce semnalizatoarele de direcţie dinamice. Cu toate acestea, IAL rămâne un afișaj suplimentar și nu înlocuiește semnalizatoarele de pe bord.
    • În cele din urmă, vizualizează și alte informații, cum ar fi afișarea nivelului de încărcare și progresul încărcării, afișate ca o lumină pulsatorie. Lumina de interacțiune face parte din pachetul de lumină ambientală plus.
  • Sistemul audio opțional Bang & Olufsen Premium 3D va avea să ofere 22 de difuzoare şi 830 W putere.
    • Un difuzor mic în fiecare montant A reproduce efectul înălțimii; parbrizul reflectă sunetul pe care îl emit. Şi un amplificator extrem de eficient se află în centrul sistemului de sunet.
    • Patru din cele 22 de difuzoare sunt integrate în tetierele scaunelor din față, un design care permite Audi să introducă pentru prima dată așa-numitele zone sonore. 
    • Difuzoarele de bas din portierele frontale sunt într-o carcasă separată, provocând mai puține vibrații ale pieselor din apropiere și asigurând reproducerea sunetului cu mare acuratețe. Acest lucru sporeşte calitatea sunetului și reduce propagarea sunetului în afara maşinii.
  • Audi ne mai spune pe final că noul Q6 e-tron este primul vehicul bazat pe noua arhitectură E3. Asta înseamnă că diverse funcții sunt acum legate în mod inteligent, permițând o nouă experiență interioară și caracteristici inovatoare.
    • În același timp, pe model, Audi introduce o platformă de infotainment complet nouă și uniformă, dezvoltată împreună cu compania de software CARIAD din cadrul grupului VW. Se bazează pe Android Automotive OS şi suportă actualizări de soft continue. 
    • Utilizatorii vor mai putea controla multe funcții ale vehiculului folosind un asistent vocal cu auto-învățare de la Audi, atât online, cât și offline. Adânc integrat în vehicul, asistentul este acum reprezentat pentru prima dată de un avatar în tabloul de bord („Audi Assistant Dashboard”) și pe head-up display. Utilizatorul activează asistentul cu expresia „Hei Audi”. Comenzile rostite sunt, de asemenea, afișate pe afișaj ca text („vedeți ce vorbiți”). 
    • Datorită unui magazin de aplicații, acestea pot fi instalate direct pe sistemul de infotainment Audi – fără a fi nevoie de un smartphone.

Mai multe detalii nu au fost oferite. În continuare nu ştim cum stă la capitol tehnic. Premiera-i este setată pentru o zi din 2024, iar spre sfârşitul anului dat vor începe vânzările.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise