Poliția îndeamnă schimbarea anvelopelor. Primele ninsori se așteaptă până la sfârșit de noiembrie

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Poliția vine cu un apel către șoferi să nu aștepte lapovița, poleiul sau zăpada și să schimbe anvelopele de vară ale mașinilor cu cele de iarnă. Nu de alta, dar vremea se poate schimba brusc de la o zi la alta, ceea ce poate duce la un comportament periculos al autovehiculelor pe străzi.

Totodată, recomandarea vine și sub formă de sfat pentru a economisi timpul conducătorilor auto și pentru a evita formarea de cozi la vulcanizări în ultimul moment.

IGP precizează că pe timpul care îl avem la moment utilizarea anvelopelor cu crampoane este interzisă! Iar pe lângă schimbul de anvelope, merită și trebuie pregătită mașina pentru sezonul de iarnă cu toate cele necesare.

Dacă ne pomenim cu partea carosabilă umedă ori acoperită de zăpadă sau polei, conducătorii de autovehicule sunt îndemnați să circule atât în localități, cât şi în afara acestora, cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, deoarece distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Conform prognozelor meteo internaționale, urmează precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare în unele zile, până la sfârșit de noiembrie. Tot la sfârșit de noiembrie nordul țării ar putea fi acoperit cu un strat subțire de zăpadă.

Precipitațiile din zilele apropiate sunt confirmate și de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, împreună cu temperaturi minime de aproximativ -10 grade Celsius, temperatură în care anvelopele de vară sunt complet neeficiente.

Vezi și:

Cmentariile sunt închise