(video) Formele noului Audi Q6 e-tron au ieşit la iveală! Modelul introduce digital OLED de a doua generație

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Se apropie momentul premierei primului model bazat pe noua platformă electrică Premium (PPE) de la Audi. În timpul testelor de conducere, reprezentanți selectați ai presei pot conduce personal un prototip Audi Q6 e-tron și împărtăși impresiile cu echipa de dezvoltare tehnică a AUDI AG. La eveniment au fost prezentate şi noile tehnologii de iluminare care vor debuta pe maşină.

Audi Q6 e-tron marchează începutul celei mai mari inițiative de modele din istoria Audi și este primul model dezvoltat pe baza PPE. Realizată în colaborare cu Porsche, este concepută exclusiv pentru vehicule electrice și poate fi scalabilă pentru o gamă largă de modele în segmentul de dimensiuni medii și de lux.

Bateria și ampatamentul vehiculelor PPE sunt de asemenea scalabile, ceea ce permite a fi realizate atât modele SUV și CUV cu podele înalte, cât și modele cu podea plată, cum ar fi Sportback sau Avant, care fac parte din segmentul de bază al gamei Audi.

Noul Q6 e-tron nu marchează doar un nou capitol în electromobilitatea Audi; tehnologia iluminatului este o parte importantă a ADN-ului mărcii. Cu prima semnătură luminoasă digitală activă din lume, modelul introduce o nouă eră caracterizată prin design distinctiv și estetică unică pentru Audi. Pentru prima dată într-un model de producție s-a putut desena atât forma luminilor, cât și întreaga mișcare a acestora!

A doua generație de tehnologie digitală OLED modelează aspectul noilor modele Audi și le mărește de mai multe ori gama de funcții. Acest lucru, la rândul său, sporește siguranța rutieră, așa cum demonstrează într-un mod impresionant lumina de comunicare din stopurile digitale OLED. 

Q6 e-tron stabilește, de asemenea, noi standarde în ceea ce privește personalizarea: un total de opt semnături luminoase digitale opționale în luminile de zi reproiectate din farurile Matrix LED și stopurile digitale OLED 2.0 (cu scenariu de iluminare de întoarcere acasă/plecare), clienții își pot personalizat aspectul maşinii mai mult ca niciodată. Acest lucru este posibil prin sistemul multimedia MMI și, pentru prima dată, prin aplicația myAudi.

Pentru un grad și mai mare de personalizare pentru Q6 e-tron, clienții pot rezerva pachetul de semnături luminoase digitale pentru farurile LED plus/Matrix LED și stopurile digitale OLED chiar şi după ce își achiziționează mașina, folosind funcții la cerere. Clienții pot achiziționa funcțiile permanent sau pentru o anumită perioadă. Această flexibilitate le permite clienților Audi să își proiecteze maşina cu până la opt semne luminoase digitale (numai în combinație cu stopurile digitale OLED și farurile cu LED plus/Matrix LED) pentru a se potrivi preferințelor personale. 

În cele din urmă, ei pot achiziționa și asistență pentru faza lungă și pachetul Matrix la cerere. La cerere, farurile Matrix LED pot oferi o demonstrație în direct a caracteristicilor de suprimare a strălucirii indicatoarelor și de mascare a obiectelor.

Un modul software într-unul dintre computerele de bord ale Audi Q6 e-tron, dezvoltat în comun de Audi și compania de software a Grupului VW – CARIAD – face posibil acest tip de semnătură luminoasă. În cazul stopurilor OLED digitale de a doua generație, cele șase panouri OLED cu 360 de segmente generează o nouă imagine la fiecare zece milisecunde folosind un algoritm special dezvoltat. Acest algoritm permite semnăturii luminoase digitale active să demonstreze vitalitatea și capacitatea mașinii de a interacționa personal, făcând vizibilă „activitatea creierului” maşinii printr-o mișcare constantă.

Semnătura luminoasă digitală activă din față este creată prin interacțiunea algoritmului cu 12 segmente reglabile, în timp ce în spate sunt folosite toate segmentele OLED digitale. Segmentele individuale de lumină interacționează astfel încât imaginea generală a semnăturii luminoase să nu varieze în intensitatea luminoasă.

„Audi a recunoscut devreme potențialul utilizării tehnologiei OLED în stopuri (începând cu aplicarea primei generaţii pe TT RS în 2016, pe Q5 din 2020 şi pe A8 din 2022) și de atunci a continuat să avanseze sistematic dezvoltarea și digitalizarea lor, fiind singurul producător de automobile care a făcut acest lucru. Drept urmare, acum putem oferi clienților noștri o gamă mereu nouă de funcții de iluminare.

OLED-urile digitale sunt mai eficiente, mai ușoare și mai omogene decât sistemele tradiționale de iluminat. Datorită contrastului lor puternic, se transformă treptat în afișaje exterioare, făcându-le un factor important de comunicare cu împrejurimile mașinii. 

Cu funcția de indicare a proximității, utilizăm lumina pentru a interacționa cu alți utilizatori ai drumului din 2020. Audi Q6 e-tron adaugă acum lumina de comunicare pentru a îmbunătăți și mai mult siguranța rutieră.”

Stephan Berlitz, șeful departamentului de dezvoltare a iluminatului

Cu următoarea generație de OLED-uri digitale în stopuri, care urmează acum la Q6 e-tron, Audi extinde semnificativ gama de funcții și libertatea de design, în timp ce, mai presus de toate, îmbunătățește siguranța rutieră. Pentru prima dată, stopurile digitale OLED pot comunica în mod specific cu mediul imediat (car-to-X). Numărul de segmente per panou digital OLED a crescut de la șase la 60 față de prima generație!

În stopurile lui Q6 e-tron sunt folosite șase panouri OLED cu 360 de segmente în total, iar noua arhitectură electronică E3 face posibilă controlul acestui număr semnificativ crescut de segmente folosind un modul software pe unul dintre computerele de domeniu. Creșterea constantă a numărului de segmente per panou digital OLED va face posibilă, în viitor, dezvoltarea spatelui mașinii într-un soi de ecran care sporeşte și mai mult comunicarea car-to-X și siguranța rutieră.

Tehnologia OLED digitală inovatoare creează condițiile pentru un design complet nou al luminii spate, asigurând o omogenitate unică și un contrast foarte ridicat. Există și alte avantaje: sursele de lumină de suprafață nu necesită reflectoare suplimentare, ghidaje de lumină sau alte elemente optice, ceea ce le face foarte eficiente. Împreună, aceste proprietăți le permit inginerilor și designerilor Audi să spargă granițele de proiectare dintre bidimensionalitate și tridimensionalitate. Cu alte cuvinte, marca germană creează forme tridimensionale pe suprafețe bidimensionale. Pe lângă o bandă luminoasă cu LED-uri integrată și expresivă din spate, sticla 3D separă cu succes semnătura luminii din spate de celelalte funcții de iluminare.

Audi inovează și în partea din față a mașinii. Următoarea generație de lumini digitale de zi și modulele de lumină sunt acum separate vizual, creând o mai mare claritate a designului. Designerii au proiectat LED-urile individuale – 70 în total – în această nouă evoluție a luminilor digitale de zi ca obiecte 3D transparente. Secțiunea frontală a luminilor digitale de zi are o structură prismatică precisă, în timp ce un ornament metalizat 3D le înconjoară pentru a atrage atenția către ochii digitali ai mașinii.

Audi a dus, de asemenea, caracteristicile de siguranță ale mașinii la un nou nivel. Indicația de proximitate, o caracteristică familiară altor modele Audi, este extinsă în noul Q6 e-tron să includă o lumină de comunicare. Integrat cu stopurile digitale OLED, acesta avertizează alți utilizatori ai drumului despre accidente și avarii, afișând o semnătură statică specifică a luminii spate cu simboluri de avertizare integrate și graficul obișnuit al luminii din spate în situații critice de drum. Sistemul de asistență ajută astfel șoferii Audi prevăzători și toți ceilalți utilizatori ai drumului. 

La fel precum în cazul sistemului avansat de informare a traficului din A8, care avertizează utilizatorii rutieri despre accidente sau pericole prin farurile digitalizate, lumina de comunicare folosește date dintr-un aşa-zis roi (cloud). În plus, stopurile OLED digitale de a doua generație activează lumina de comunicare cu simboluri de avertizare pentru asistență de urgență, RECAS (semnal de alertă de coliziune pe spate), lumini de avarie, apeluri de urgență (eCall), apeluri de asistență rutieră (bCall) și lumini de frână de urgenţă.

Lumina de comunicare adaugă, de asemenea, o dimensiune suplimentară funcției de avertizare la ieșire. Anterior, îi informa pe ocupanți doar la ieșirea din mașină, de exemplu, dacă se apropia o altă mașină sau o bicicletă din lateral. Dar acum, o semnătură luminoasă special adaptată în graficul luminii din spate avertizează bicicliștii sau șoferii care se apropie din spate că un pasager intenționează să iasă din cabină. În acest fel, Audi Q6 e-tron își extinde conceptul de siguranță la alți utilizatori ai drumului, sporind siguranța rutieră pentru toată lumea.

În cele din urmă, lumina de comunicare folosește și o semnătură luminoasă specifică în față și în spate pentru a indica starea de asistență la parcare a mașinii atunci când este în modul de parcare automată. Acest lucru face clar pentru utilizatorii drumurilor din imediata vecinătate că mașina poate fi apropiată în siguranță.

Noul model, care va fi dezvăluit înainte de sfârșitul anului curent, va redefini standardele industriei în ceea ce privește performanța, autonomia și încărcarea. De asemenea, este primul model complet electric produs la fabrica din Ingolstadt. În plus, sediul Audi din Ingolstadt va deveni prima locație de producție a AUDI AG cu propria unitate de asamblare a bateriilor. Astfel, viitorul Audi Q6 e-tron reprezintă transformarea globală a mărcii către o ofertă de mobilitate electrică premium.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise