Anunţ de ultimă oră! Andretti Global face echipă cu General Motors pentru a intra în Formula 1

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Zvonul s-a adeverit! Familia Andretti revine în Formula 1, însă nu de una singură! A ales să facă echipă cu cei de la General Motors!

Astăzi (acum seara), Andretti Global și General Motors, două puteri americane din sectoarele auto și motorsport, și-au anunțat intenția de a urmări oportunitatea de a concura în Campionatul Mondial de Formula 1 FIA. 

GM va fi reprezentat de marca Cadillac! Echipa numită Andretti Cadillac va avea sediul în SUA, dar şi un centru de asistență în Marea Britanie.

Conform anunţului, unirea celor două companii americane cu pedigree profund în motorsport, oferă oportunitatea de a creşte pe realizările anterioare în curse, extinzând în același timp acoperirea internațională pentru ambele mărci. F1 a cunoscut o creștere constantă la nivel global și cel mai recent în SUA, în 2023 fiind programate tocmai trei Mari Premii, în Austin, Miami și Las Vegas.

Echipa Andretti Cadillac intenționează să depună o Exprimare a Interesului atunci când FIA va deschide procesul oficial. Dacă va fi selectată, echipa va încerca să concureze cât mai curând posibil cu cel puțin un pilot american.

Cadillac V-Series are o moștenire de succes pe pistă în cadrul IMSA WeatherTech SportsCar Championship și Pirelli World Challenge. Din 2017, Cadillac concurează în fruntea curselor de mașini sport americane în IMSA, obținând numeroase victorii, podiumuri și campionate cu Cadillac DPi-V.R. Cadillac va continua în cursele de mașini sport cu noul hibrid Cadillac V-LMDh, care va concura la nivel global în IMSA WeatherTech SportsCar Championship și FIA World Endurance Championship.

De cealaltă parte, Andretti Global este un global racing enterprise și o companie-mamă a Andretti Autosport și a altor întreprinderi de curse Andretti. Echipele de curse Andretti concurează în prezent în șapte serii diferite de top la nivel mondial și au găsit succes în fiecare cale de competiție.

Andretti și GM s-au asociat ultima dată pentru întoarcerea Chevrolet la NTT INDYCAR SERIES în 2012, înregistrând împreună nouă victorii în două sezoane. Parteneriatul a revendicat în plus titlurile de pilot, echipă și constructor în 2012.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise