Anunţ de ultimă oră făcut de Elon Musk, şeful Tesla

Tesla a decis să deschidă accesul la rețeaua sa exclusivă de încărcătoare rapide – Supercharger – pentru vehiculele electrice ale altor mărci! Acest lucru se va întâmpla de la sfârșitul anului 2021 şi va fi necesar de utilizat pentru asta un adaptor special, în unele ţări.

Un anunţ a fost făcut de şeful Tesla, Elon Musk, într-un comentariu la o postare de pe Twitter.

Întrebat fiind de ce Tesla şi-a creat propriul încărcător şi port de încărcare, Elon Musk a răspuns în felul următor:

“Ne-am creat propriul conector, deoarece nu exista niciun standard la acea vreme și Tesla era singurul producător care producea mașini electrice cu o autonomie mare. Acesta este un conector relativ subțire pentru încărcare cu putere redusă sau mare. Cu toate acestea, până la sfârșitul anului 2021, ne vom deschide rețeaua pentru alte mașini electrice”.

Adaptorul, pe care Tesla îl va dezvolta, va trebui să fie utilizat de proprietarii de maşini electrice nu numai din Statele Unite ale Americii, ci și din ţări precum Canada, Mexic, Japonia sau Taiwan. Compania va face, de asemenea, modificări ale aplicației mobile pentru posibilitatea de a utiliza un Supercharger.

În Europa, stațiile de încărcare Tesla sunt deja echipate cu conectori compatibili cu CCS Combo 2 (Combined Charging System), astfel încât nu va fi necesar un adaptor. Actualmente, prin CCS se poate furniza curent cu până la 350 kW.

În prezent, în întreaga lume, rețeaua Supercharger este formată din peste 25.000 de încărcătoare ce se regăsesc în peste 4.500 de staţii.

Cmentariile sunt închise