(video) Anunţ de ultimă oră! Şi Ford revine în Formula 1, alături de Red Bull Racing

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

După mai bine de două decenii, Ford revine în Formula 1. Emblematicul constructor auto american și Red Bull Powertrains intră într-un parteneriat tehnic strategic pe termen lung pentru dezvoltarea următoarei generații de sistem de propulsie hibrid care va fi utilizat începând cu sezonul 2026 de Formula 1.

Red Bull Ford Powertrains va furniza sistemul de propulsie hibrid pentru echipele Oracle Red Bull Racing și pentru Scuderia AlphaTauri, din 2026 și până cel puțin în 2030.

„Acesta este începutul unui nou capitol palpitant din povestea Ford în motorsport, care a început când străbunicul meu a câștigat o cursă care a ajutat la înființarea companiei noastre. Ford, alături de campionii mondiali Oracle Red Bull Racing, revine în apogeul sportului și aduce îndelunga tradiție Ford în inovare, sustenabilitate și electrificare pe una dintre cele mai vizibile scene ale lumii.”

Bill Ford, președinte executiv al companiei

Începând din 2023, Ford și Red Bull Powertrains vor lucra la dezvoltarea sistemului de propulsie hibrid, conform cu viitoarele reglementări tehnice, care va include un motor electric de 350 kW și un nou motor cu ardere internă capabil să accepte combustibil alternativ. Noul sistem de propulsie va fi utilizat începând cu sezonul 2026 din Formula 1.

Revenirea Ford în Formula 1 împreună cu Red Bull Racing are strânsă legătură cu direcția în care compania se îndreaptă – vehicule moderne, din ce în ce mai mult electrificate și controlate de software avansat.

„F1 va fi o platformă incredibil de ofertantă pentru a face loc inovării, dar si pentru a împărtăși idei și tehnologii și a interacționa cu zeci de milioane de clienți noi.”

Ford va oferi expertiză tehnică în toate domeniile în care poate adăuga valoare echipei din fruntea Campionatului Mondial. Domeniile care vor fi explorate împreună sunt în dezvoltarea motorului cu ardere internă, a tehnologiei bateriilor și a motoarelor electrice, dar și a software-ul de control al unității centrale a sistemului de propulsie și a sistemelor de analiză digitală.

„Este fantastic faptul că prin acest parteneriat asistăm la revenirea Ford în Formula 1. În calitate de producător independent de motoare, a avea capacitatea de a beneficia de experiența unui constructor auto precum Ford, ne poziționează înaintea concurenței. Ford este un constructor cu o istorie bogată în motorsport, care se întinde pe generații. De la Jim Clark la Ayrton Senna și Michael Schumacher, istoria vorbește de la sine. Pentru Red Bull Powertrains este extraordinar de incitant să putem deschide următorul capitol al acelei dinastii sub numele de Red Bull Ford. Până în 2026 mai este drum lung, dar pentru noi munca începe deja, în timp ce privim la viitor și o la evoluția continuă pentru Oracle Red Bull Racing.”

Christian Horner, director și CEO Oracle Red Bull Racing.

Implicarea Ford în F1 a început din anii 1960, în mare măsură fiind furnizor de propulsoare. Cu motorul DFV (Double Four Valve), construit în parteneriat cu firma britanică de inginerie Cosworth (divizia de curse care a fost deținută de Ford din 1998 până în 2004), s-au putut obţine 155 de victorii din 262 de curse, desfășurate între 1967 și 1985 (inclusiv în mai multe variante de design).

Cu maşini cu motoare cu insigne Ford s-au câştigat în total 176 de Grand Prix-uri între 1967 și 2003, de către echipe precum Team Lotus sau McLaren. De la prima victorie cu Graham Hill și Lotus în 1968 și până la cea mai recentă cu Michael Schumacher și Benetton în 1994, Ford a jucat un rol deosebit în 10 campionate ale constructorilor și 13 campionate de piloţi, devenind al treilea cel mai de succes producător de motoare din istoria F1.

La aproximativ 20 de ani de la ultima lor participare în 2004, atracția viitoarelor reglementări ale motoarelor F1, care includ o putere electrică sporită și folosirea unor combustibili 100% durabili, va vedea întoarcerea Ford pe grilă din 2026.

Apropo, în 2026, Ford va fi singurul constructor din lume care va concura în motorsport de la discipline de bază și până la Formula 1, inclusiv WEC și IMSA, cursa de 24 de ore de la Le Mans cu Mustang GT3, WRC cu M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1, Baja 1000 cu Ranger Raptor și Bronco, dar şi NASCAR, NHRA și Supercars cu Mustang.

Ford continuă să-și dezvolte eforturile din motorsport pentru a accelera inovația, cele mai noi tehnologii și software-ul destinate consumatorilor și va continua să facă acest lucru pentru viitoarele vehicule electrice Ford prin acest nou parteneriat poziționat la cel mai înalt nivel al motorsportului.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://kpta.teknik.unpas.ac.id/info/ https://piramida.cimahikota.go.id/storage/banner/