(foto) Păzea Lada Vesta Sport și alți concurenți! Vine “noul” Moskvici 6

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Marca resuscitată Moskvici planifică lansarea a două modele noi în 2023 – un sedan şi un crossover. Şi iată primele imagini cu sedanul! Se va numi Moskvici 6 şi nu este altceva decât un chinezesc Sehol Yao, care la rândul său reprezintă un facelift pentru JAC J7, model care este vândut oficial în Rusia.

Mașina i-a fost arătată primarului Moscovei, Serghei Sobianin, în timpul unui eveniment de predare a primelor 50 de unităţi Moskvici 3 companiei Flot (divizie Yandex responsabilă pentru furnizarea de mașini pentru taximetrie și car sharing), care a încheiat un acord cu fabrica auto pentru furnizarea a 5.000 de crossovere, dintre care 2.000 în versiunea electrică.

Până în prezent fabrica Moskvici a asamblat 7.000 de vehicule. Până la sfârșitul anului 2023 intenționează să producă 50.000 de mașini, dintre care 10.000 cu motor electric. Anul viitor, planul de producție prevede 100.000 de automobile.

Moskvici 6 este descris ca fiind un sedan de clasă C, care se distinge prin ergonomie atentă și un nivel ridicat de confort, capacități multimedia largi și un portbagaj spațios. Este conceput pentru deplasări zilnice în jurul orașului, fiind echipat cu un panou de bord digital şi un monitor central vertical (cu sistem multimedia ce suportă actualizări prin OTA), oglinzi retrovizoare şi hayon acţionat electric, un set de camere la 360 de grade, etc.

Conform informaţiilor din presa chineză, maşina din imagini este un Sehol Yao (cunoscut şi drept A5, prezentat în noiembrie 2021) într-o ediţie specială Black Knight, cu un kit sport la exterior (va fi probabil o opţiune în Rusia) şi un interior în acelaşi stil, care costă minimum 108.800 yuani în China (14.500 de euro). Sehol este o marcă auto chineză lansată pe în aprilie 2018 de un întreprinderea comună a SEAT și JAC Volkswagen Automotive Co., Ltd.

Este un liftback cu un coeficient aerodinamic de 0.26 Cx. Măsoară 4.780 x 1.820 x 1.492 x 2.770 mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament. Jantele măsoară 18 inchi şi sunt îmbrăcate în anvelope de performanţă Michelin/Continental.

Sub capotă are un benzinar turbo cu patru cilindri şi volum de 1.5 litri (184 CP/300 Nm), cuplat la un DCT cu şase trepte şi două ambreiaje umede. Cântăreşte 1.5 tone, volumul portbagajului variază între 540-1.650 litri, poate înregistra un consum mixt de 7 litri la sută şi rula cu maximum 210 km/h.

Mai are tracţiune faţă, suspensie independentă McPherson pe faţă şi multi-link pe spate, servodirecţie electrică, discuri de frână ventilate (pe faţă), frână de parcare electronică, monitor presiune în pneuri, airbaguri pe ambele rânduri de scaune, prinderi ISOFIX, cruise control pe lângă o serie de asistenți elementari, trapă, pornire fără cheie şi de la distanţă, faruri şi stopuri full LED, climatizare automată şi multe alte lucruri interesante.

Startul producţiei şi al vânzărilor este planificat pentru a doua jumătate a lui 2023.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise