(foto) Noul Moskvici 3e se va vinde la preţ de Volkswagen ID.4

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Crossoverele pe benzină Moskvici 3 se vând oficial din decembrie 2022, deși, potrivit datelor din presa rusă, doar șase mașini au fost înmatriculate până la sfârșitul anului. Iar acum la unii dealeri au ajuns primele exemplare demonstrative ale versiunii electrice Moskvici 3e.

Această maşină a fost certificată simultan cu cea pe benzină, dar abia acum au ieşit la iveală detalii despre ea. Interesant este că electromobilul sub marca rusească are diferențe tehnice importante față de originalul produs JAC (numit Sehol E40X).

Moskvici 3e este echipat cu un singur motor electric care pune în mişcare roțile din față. Tracțiunea pe patru roți nu este prevăzută. Dar dacă motorul modelului JAC produce 150 CP, atunci pe crossoverul “rusesc” oferă 193 CP (contrar celor 68 CP vehiculaţi anterior), deși cuplul este același – 340 Nm.

O altă diferență este în baterie. În China, modelul JAC se oferă cu baterii din litiu-fier-fosfat, cu o capacitate de 55 kWh, în timp ce noul Moskvici 3e are o baterie litiu-ion mai scumpă (cu un catod dintr-un aliaj de litiu, nichel, cobalt și aluminiu) de 65.5 kWh. Este, de asemenea, de origine chinezească și adaptată pentru crossover de către JAC însuși. Autonomia declarată în ciclul WLTP se ridică la 410 km!

Din punct de vedere estetic, noul Moskvici electric nu se deosebește aproape cu nimic faţă de versiunea pe benzină, cu excepţia unei prize de încărcare montate în aripa stângă față. În cabină are un panou de bord digital în loc de ceasuri analogice, un levier rotativ al cutiei de viteze şi o tapițerie a scaunelor din piele artificială. 

Greutatea proprie a mașinii electrice este de 1.800 kg față de cele 1.440 kg pentru versiunea pe benzină. Și greutatea brută este de 2.175 kg față de 1.815 kg. Garda la sol îi este redusă de la 170 la 150 mm.

Prețul unui Moskvici electric este de 3 milioane 500 de mii de ruble, practic 47.000 de euro, ceea ce este echivalent cu preţul de start al unui Volkswagen ID.4 în Germania. Dealerii se așteaptă la apariția vehiculelor comerciale abia în martie.

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/