Atenție! Cod Galben de intensificări ale vântului, cu rafale de până la 90 km/h

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Serviciul Hidrometeorologic de Stat al Republicii Moldova a emis ieri o nouă alertă meteo Cod Galben. Se prevăd astăzi toată ziua și în toată țara, începând cu ora 10:00, intensificări ale vântului. Se vor înregistra rafale de până la 24 m/s sau circa 90 de km/h!

Există astfel pericol sporit de cădere a copacilor, decopertării acoperișurilor caselor, căderii obiectelor de la înălțime (mai ales de pe blocurile aflate în construcții), etc. De asemenea, pot fi deteriorate obiecte de infrastructură rutieră. Nu trebuie de uitat și efectul vântului lateral pe trasee naționale.

Nu în ultimul rând, se pot rupe și ajunge la sol cabluri de electricitate. Ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la pământ sau care atârnă suspect de pe piloni, construcții și copaci.

Cod Galben de intensificări ale vântului
Cod Galben de intensificări ale vântului

Cu un mesaj a venit în context și Primăria Chișinău:

‼️ATENȚIE: Cod Galben de intensificări ale vântului!

‼️ATENȚIE: Cod Galben de intensificări ale vântului!În contextul avertizării meteorologice Cod Galben de intensificări ale vântului pe teritoriul republicii, emis de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, Primăria Chișinău atenționează locuitorii municipiului să dea dovadă de prudență la deplasarea pe trotuar, având în vedere că vântul poate produce căderi ale crengilor uscate pe căile pietonale și pe carosabil.Avertizarea meteorologică este valabilă în perioada: 02 aprilie 2024, ora 10:00 – 23:00. În intervalul menționat se prevăd intensificări ale vântului nord-vestic în rafale de până la 19-24 m/s.Totodată, conducătorii auto sunt îndemnați să parcheze autovehiculele doar în locurile special amenajate și să evite staționarea în apropierea arborilor.În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii urbei sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04, sau să sune la numărul unic de urgență 112.Directorul adjunct al Î.M. AGSV, Gorelco Dumitru. Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi”

Publicată de Primăria Municipiului Chișinău pe Luni, 1 aprilie 2024

Iată ce s-a întâmplat vinerea trecută din cauza vântului, doar câteva cazuri:

Cmentariile sunt închise