Atenţie! În Moldova se reiau examenele pentru obţinerea permiselor de conducere

Potrivit Hotărârii Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică nr.13 din 29.05.2020, Agenția Servicii Publice își reia prestarea serviciului de examinare pentru obținerea dreptului de a conduce vehicule, atât la proba teoretică, cât și practică, în cadrul subdiviziunilor teritoriale competente, cu asigurarea obligatorie a respectării normelor de prevenire și protecție împotriva COVID-19.

Sesiunile de examene vor fi reluate începând cu data de 3 iunie curent, iar programarea prealabilă pentru prestarea serviciului de examinare este disponibilă începând cu ziua de astăzi, 1 iunie!

Susținerea examenului va fi organizată în cadrul secțiilor de înmatriculare a transportului auto și calificare a conducătorilor auto din mun. Chișinău, Bălți, Soroca, Comrat, Edineț, Orhei, Ungheni, Hîncești Cahul, or. Ocnița, Căușeni, Criuleni, conform programului de lucru stabilit.

Informația detaliată privind programul de activitate a subdiviziunilor ASP o puteți accesa pe web pagina a instituției www.asp.gov.md.

Reamintim că serviciile de examinare se acordă doar în baza programării prealabile prin intermediul modulului “Programare electronică”. Programarea urgentă la examenul de obținere a permisului de conducere este disponibilă exclusiv prin intermediul paginii oficiale a instituției www.asp.gov.md. Programarea în mod ordinar se efectuează accesând pagina web a Agenției, apelând la Centrul de Apel sau la numerele de contact ale subdiviziunilor teritoriale de înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto.

Desfășurarea examenelor se va derula doar conform programărilor actuale, care vor fi efectuate începând cu data de 01.06.2020, în limita locurilor disponibile. ASP menţionează că programările pentru susținerea examenelor, care au avut loc până la declararea stării de urgență, au statut valabil numai pentru cele din luna iunie curent (începând cu 03.06.2020).

La organizarea și desfășurarea serviciilor de examinare se vor respecta în mod obligatoriu de către angajații Agenției Servicii Publice și de către candidații la obținerea dreptului de a conduce vehicule, toate rigorile și normele de protecție pentru diminuarea răspândirii coronavirusului, în special:

  • purtarea obligatorie a măștilor de protecție și a mănușilor;
  • respectarea distanței sociale de 1-1.5 m la proba teoretică și purtarea vizierelor de către personalul de examinatori la proba practică;
  • instalarea în locuri vizibile și accesibile ale oficiilor de examinare/vehiculelor a dozatoarelor cu dezinfectant pentru prelucrarea mâinilor;
  • monitorizarea stării de sănătate a candidaților (efectuarea termometriei);
  • aerisirea încăperilor/automobilului și prelucrarea cu produse dezinfectante a suprafeţelor după fiecare proces/tură de examinare, etc.

De notat că, în scopul asigurării unui proces de examinare transparent şi obiectiv, desfășurarea probelor teoretice și practice este strict monitorizată video și audio. În plus, vehiculele de examinare ale Agenției Servicii Publice sunt dotate cu sistem GPS, fapt care permite în orice moment identificarea locului în care se află automobilul.

Vezi neapărat:

https://autoblog.md/in-atentia-celor-care-doresc-si-asteapta-sa-obtina-un-permis-de-conducere-ce-a-aprobat-astazi-guvernul/

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/