Vânzările de maşini noi, în creştere! Ce spun statisticile despre preferinţele moldovenilor în 2019

Câte automobile noi au fost înregistrate în prima jumătate a anului curent şi totodată în luna iulie în Republica Moldova? S-au oprit moldovenii în a mai cumpăra maşini din showroom-uri şi pentru câte rulate se optează în continuare? Produsele cărei mărci sunt cele mai solicitate?

Sunt nişte întrebări destul de interesante la care putem oferi răspunsuri clare în baza informaţiilor pe care le deţinem din surse proprii şi veridice. Vă amintim între timp că numărul de vehicule înregistrate oficial în ţara noastră a depăşit deja un milion!

Iniţial trebuie să vă aducem la cunoştinţă că numărul de maşini noi vândute şi înmatriculate se află într-un trend ascendent. Dacă în luna iulie curent au fost realizate în total 583 de automobile, atunci pentru comparaţie, în aceeaşi perioadă în 2018 – 587 de unităţi. Un top 5 cele mai populare mărci în iulie l-au reprezentat: Dacia (115), Skoda (88), Toyota (62), KIA (59) şi Hyundai (52).

De menţionat aici că cifra de vânzări atinsă în iulie curent reprezintă cea mai mare dintre toate înregistrate în lunile anterioare din 2019. Aceasta ne mai arată că luna de mijloc a verii a fost cu adevărat fierbinte pentru dealeri, iar unii concetăţeni au procedat exact ca în proverbul “fă-ţi iarna un car şi vara sanie”. Mai mult, iulie a fost şi perioada în care a fost înmatriculat un Ferrari nou cu 800 de CP!

Dacă este să privim spre cifrele totale, aflaţi că în primele şapte luni din 2019 s-au vândut/înregistrat 3.656 de maşini. În aceeaşi perioadă a anului trecut şi-au primit cheile 3.540 de moldoveni.

Un top 10 al mărcilor cu cele mai bune vânzări înregistrate între 1 ianuarie şi 31 iulie 2019 este alcătuit din cele mai preferate de moldoveni: Dacia (783 de maşini), Skoda (470), Hyundai (371), Toyota (356), KIA (251), Suzuki (198), Mercedes-Benz (154), Renault (148), Ford (114) şi VW (89).

Cele mai populare automobile alese de moldoveni sunt în continuare din segmentul SUV, urmate de cele din clasa compactă B, după care de SUV-urile premium. Din cele 3.656 de maşini, circa 55.5% sau 2.028 sunt crossovere şi SUV-uri de talie diferită.

Respectiv, cele mai populare modele din prima categorie s-au dovedit a fi Dacia Duster, Suzuki Vitara şi Toyota RAV4, urmate de liderul incontestabil în segmentul compactelor Dacia Logan, dar şi de SUV-urile premium Volvo XC90, Mercedes-Benz GLE, Porsche Cayenne, Toyota Land Cruiser Prado sau BMW X5.

Vom ţine mereu să specificăm câte de mare este dorinţa moldovenilor de a deţine un electromobil. Asortimentul este în creştere, atât printre maşinile noi, cât şi printre cele rulate.

În baza informaţiilor pe care le avem despre automobilele noi, aflăm că de la începutul anului doar trei oameni au ales un Renault ZOE, alţi patru un BMW i3 şi tot atâţia un Jaguar I-PACE, iar cinci concetăţeni un Nissan LEAF,

Încă o informaţie adiţională şi care ar prezenta interes public este că în primele şapte luni ale acestui an au fost înregistrate aproximativ 19.300 de automobile. Cota celor noi reprezintă 19%, însă cea mai mare, de 39.3% este a maşinilor rulate cu o vârstă de 8-10 ani, semn că marea majoritate a oamenilor încă continuă să opteze pentru acestea în favoarea unora noi.

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/