Atenție! Începând cu 1 august 2022 accesul în Aeroportul Internațional Chișinău va fi strict pentru călători şi personal

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Poliția de Frontieră informează că, împreună cu alte autorități de stat, continuă să implementeze acțiuni concrete care au menirea să asigure securitatea cetățenilor și a statului Republica Moldova.

Astfel, începând de mâine, 1 august, accesul în Aeroportul Internațional Chișinău va fi strict pentru personalul aeroportuar și pentru persoanele participante la traficul transfrontalier.

Mai pe scurt spus, rudele şi apropiații călătorilor îi vor putea întâmpina sau petrece doar afară!

În acest sens vor fi stabilite coridoare speciale și separate pentru intrare și ieșire din aeroport. Se va permite intrarea în aeroport în baza prezentării biletului și a documentului de călătorie, controlul cărora va fi efectuat de către reprezentații administrației aeroportuare. După procedură, pasagerul va continua cu înregistrarea la rută, ulterior se va prezenta la controlul documentelor de călătorie și cel de securitate, urmând așteptarea cursei în sala sterilă.

Este de menționat că primul filtru de control de securitate va fi la intrarea în aeroport, unde polițiștii de frontieră vor asigura controlul scanat al bagajelor de mână, dar și al valizelor! Călătorii sunt rugaţi să vină mai devreme la aeroport pentru ca să dispună de timpul necesar pentru toate procedurile aeroportuare.

Menținerea regimului în aeroport este în responsabilitatea angajaților Poliției de Frontieră, astfel că vor fi antrenate și echipaje canine specializate în depistarea substanțelor interzise și explozive. Mai mult, fluxul de pasageri de pe sensul de intrare în țară şi cel de ieşire din Moldova nu va interacționa, sala de așteptare fiind delimitată în acest sens.

Cu referință la spațiul de parcare în fața Aeroportului Internațional Chișinău: va interzisă staționarea! Parcarea va putea fi efectuată doar în locurile special amenajate unde accesul va fi asigurat de către administrația aeroportuară prin controlul și verificarea suplimentară a mașinilor.

Totodată, echipaje mixte INSP și IGC vor patrula zilnic în proximitatea aeroportului și vor interveni cu suportul necesar în asigurarea securității aeroportuare.

Poliția de Frontieră mai menționează că vor fi instituite și alte măsuri suplimentare cu privire la protejarea pasagerilor și a personalului din aeroport, care vor fi aplicate gradual și prezentate public. Interdicțiile şi verificările suplimentare vor fi valabile pe o perioadă deocamdată nedeterminată exact, atâta timp cât alertele cu bombă nu vor conteni.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/