Autorităţile ruse au anunţat reînvierea mărcilor Pobeda şi Volga

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Nu doar Moskvici! Şi mărcile auto Pobeda şi Volga pot fi reînviate în Rusia, a declarat Denis Manturov, șeful Ministerului Industriei și Comerțului al Federației Ruse, într-un interviu pentru RBK. A mai adăugat că este posibil ca producția de mașini sub aceste mărci să aibă loc în locaţii/platforme diferite.

„Pot dezvălui ușor planurile pe care le are industria noastră auto. Colegii intenţionează să reînvie, de exemplu, mărcile Volga sau Pobeda. Sau ambele.”

GAZ M-20V „Pobeda”

Drepturile asupra ambelor mărci comerciale aparțin în prezent Grupului GAZ. În original, denumirea Pobeda a fost purtată de un autoturism dedicat transportului de pasageri, produs de Uzina de Automobile Gorkii între anii 1946–1958.

Iar mașinile Volga au fost produse între 1956-2010, începând cu GAZ-21 și terminând cu Siber. De atunci, strategia GAZ nu a implicat producția de autoturisme uşoare sub propria marcă, ci s-a concentrat doar la vehicule comerciale şi echipamente speciale.

Interesant este că GAZ deține în mod continuu marca Pobeda doar din noiembrie 2009! Producătorul auto a ratat dintr-un motiv necunoscut să-şi actualizeze actele în anii 90 și, împreună cu denumirea Chaika au trebuit să fie cumpărate de la un antreprenor din Sankt Petersburg, Pavel Andreev.

În 2020, GAZ a planificat să folosească denumirea Pobeda pentru un autobuz cu podea joasă, bazat pe GAZelle Next, chiar asamblând mai multe mașini cu astfel de elemente de identificare, dar într-un ultimul moment s-a renunţat la idee în favoarea GAZelle City.

În dimineața zilei de 18 iunie curent, Gleb Nikitin, guvernatorul regiunii Nijnii Novgorod, de unde îşi are originea GAZ , a declarat că autoritățile regionale sunt gata să ofere întreg sprijinul necesar întreprinderii dacă va decide să producă autoturisme cu numele Volga și Pobeda. El a mai adăugat că prima lui mașină a fost Volga.

Amintim că despre producția de mașini sub marca Moskvici, care va fi reluată în Federația Rusă, a devenit cunoscut pe 16 mai, zi în care uzina de automobile Renault a fost transferată definitiv în proprietatea administrației de la Moscova. Împreună cu întreprinderea, autoritățile orașului au obținut şi drepturile asupra mărcii Moskvici, fiind anterior înregistrate sub o singură entitate juridică – Renault Russia SRL. La fosta fabrică Renault, sub marca Moskvici, se intenționează producerea câtorva modele chinezești, mai mult pentru carsharing și taxi.

Cmentariile sunt închise