Autoritățile vamale de pe ambele maluri ale Prutului vor conlucra în perioada sărbătorilor pascale. Ce înseamnă asta

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În scopul gestionării eficiente a fluxului de marfă și călători prin punctele de trecere a frontierei comune dintre Republica Moldova și România, pe perioada sărbătorilor pascale, autoritățile vamale din cele două țări au dispus măsuri administrative și organizatorice pentru a asigura fluidizarea traficului transfrontalier. 

În acest sens, la data de 4 aprilie 2023, conducătorii celor două administrații vamale au semnat un Plan comun care cuprinde un set de acțiuni menite să eficientizeze trecerea prin punctele de frontieră, în cazul în care se va atesta un flux sporit al mijloacelor de transport la intrare și ieșire din țară.

Astfel, în perioada 7 aprilie – 7 mai 2023, ambele autorități își vor sincroniza activitățile, prin:

  • Realizarea schimbului operativ de informații, inclusiv cu subdiviziunile teritoriale ale celorlalte autorități cu atribuții de control la frontieră;
  • Alocarea unor piste separate pentru redirecționarea și accelerarea traficului de călători, atât pe sensul de intrare cât și pe cel de ieșire;
  • Acolo unde situația va impune, suplimentarea numărul de funcționari vamali din birourile/posturile vamale de frontieră.

În același timp, în scopul prevenirii și evitării blocajelor ce ar putea apărea din motive tehnice, vor fi întreprinse măsuri pentru asigurarea funcționalității tuturor echipamentelor de control din cadrul posturilor/birourilor vamale.

Pentru persoanele care intenționează să traverseze frontiera, Serviciul Vamal are instituit Centrul Unic de Apel (+373 22 78 8888), unde acestea pot solicita informații privind regulile de trecere a mărfurilor și mijloacelor de transport peste frontiera vamală, precum și pot semnala eventuale fapte de corupție sau abuzuri comise de funcționarii vamali.

Totodată, pe pagina Serviciului Vamal poate fi accesată rubrica Traficul on-line în posturile vamale de frontieră. Astfel, participanții la traficul transfrontalier își pot planifica ruta optimă, deoarece au posibilitatea să vizualizeze în timp real numărul mijloacelor de transport de la punctele de trecere cu cele mai mari valori de trafic.

Cmentariile sunt închise