Avertizare meteo pentru întreg teritoriul ţării! Există risc sporit de producere a accidentelor

Meteorologii de la Chişinău au emis un Cod Galben de ceață, polei şi gheţuş pe întreg teritoriul țării! Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), în noaptea şi dimineaţa care vine, din ziua de 24 ianuarie, nivelul de vizibilitate va coborî sub 200 de metri, iar între timp pe drumuri va fi drumuri va fi gheţuş din cauza poleiului.

În contextul avertizării meteo, Inspectoratul Național de Patrulare informează toți participanții la trafic că în astfel de condiții cu vizibilitate redusă se produc cele mai multe accidente, inclusiv cu tamponarea pietonilor. Prin urmare, îndemnurile către toți conducătorii auto sunt:

  • să circule, atât în localităţi, cât şi în afara acestora, cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă în situaţii neprevăzute;
  • să folosească luminile de întâlnire atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte, pentru a reduce riscul producerii accidentelor rutiere;
  • să țină cont de faptul că atunci când afară este zăpadă, distanțele sunt mai greu de apreciat;
  • în caz că rămâneți în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.

Totodată îndemnăm pietonii să traverseze strada doar pe locurile permise și să poarte elemente reflectorizante!

Pentru a nu avea de suferit, INP solicită respectarea recomandărilor înaintate iar, în caz de necesitate, apelați la cel mai apropiat echipaj de patrulare sau sunați la 112.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/