(video) KIA își prezintă strategia globală privind automobilele electrice în cadrul primei ediţii EV Day

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

KIA Corporation a dezvăluit astăzi trei noi modele 100% electrice din clasa medie și mică la KIA EV Day, evenimentul anual al mărcii organizat în Coreea de Sud, reafirmând strategia sa globală ambițioasă de a conduce și accelera revoluția EV.

În timpul evenimentului, marca a prezentat viziunea sa intitulată „EVs for all” (mașini EV pentru toți) și strategia de a-și extinde gama de modele electrice în mod semnificativ și rapid. După ce s-a impus cu succes ca o marcă de automobile electrice odată cu lansarea modelelor EV6 și EV9, KIA a arătat cum își extinde acum gama și mai mult cu trei noi modele electrice din clasa medie și mică care oferă mai multor categorii de clienți opțiuni și acces la automobilele electrice.

Prezentarea a avut ca punct central debutul modelului EV5, un SUV electric compact pentru familiile mileniale (Generaţia Y), precum și introducerea a două concepte. Concept EV3 își propune să ofere beneficiile modelului EV9 într-un SUV compact, în timp ce Concept EV4 reimaginează sedanurile electrice cu un design uimitor. Detalii despre toate vă vom prezenta separat.

Pe lângă dezvăluirea gamei, evenimentul a prezentat strategia mărcii pentru automobilele electrice, menită să îmbunătățească confortul și încrederea clienților și să abordeze preocupările comune, inclusiv infrastructura de încărcare.

„KIA se concentrează foarte mult pe furnizarea de soluții la preocupările care continuă să provoace ezitare atunci când vine vorba de achiziționarea unui automobil electric. Vom îndeplini așteptările clienților oferind o gamă completă de automobile electrice la diferite paliere de preț și vom îmbunătăți disponibilitatea infrastructurii de încărcare.

În calitate de furnizor de soluții de mobilitate sustenabilă, tranziția la automobilele electrice este o necesitate, nu o opțiune. Prin dezvoltarea tehnologiei avansate EV, prin design îndrăzneț și servicii intuitive și aplicându-le întregii noastre game de automobile electrice, scopul nostru final este să oferim valoarea unică KIA cât mai multor oameni. Accelerarea către electrificare începe acum”.

Ho Sung Song, președinte și CEO

De asemenea, constructorul sud-coreean și-a dezvăluit planurile privind diferitele moduri de îmbunătățire a experienței oferite clienților. Acestea includ eficientizarea diferitelor funcții într-o aplicație pentru smartphone ușor de utilizat, introducerea de noi servicii în locațiile fizice și furnizarea clienților de servicii de inteligență artificială (AI) în automobil.

„KIA își propune să ofere soluții de mobilitate sustenabilă și să îndeplinească nevoile clienților noștri prin eliminarea dificultăților percepute. Dorim să facem întreaga călătorie a clienților, de la interacțiunile digitale la mediul offline până la interacțiunile în mașină, cât mai ușoare și plăcute posibil. Aceasta include etapele de pre-cumpărare, cumpărare și post-cumpărare.

Vom continua să îndeplinim nevoile clienților noștri prin noi platforme și tehnologii digitale, astfel încât să putem găsi în continuare modalități mai bune de a merge mai departe. Pentru că în centrul ADN-ului KIA se află promisiunea noastră de a oferi soluții de mobilitate sustenabilă mai avansate care îmbunătățesc viața oamenilor.”

Charles Ryu, Head of Brand and Customer Experience Division

Scopul mărcii este să atingă o țintă anuală de vânzări de un milion de automobile electrice până în 2026 și să o crească la 1.6 milioane de unități pe an până în 2030, țintă determinată de produsele și inițiativele dezvăluite astăzi.

Strategia pentru automobilele electrice: extinderea gamei EV și a infrastructurii de încărcare pentru a face automobilele electrice mai accesibile clienților

KIA și-a anunțat planul de a dezvolta o gamă largă de automobile electrice, cu prețuri cuprinse între 30.000 și 80.000 USD, pe baza modelelor existente, cum ar fi EV6 și EV9, precum și oferte viitoare adaptate pentru popularele segmente B și C. Marca își propune să introducă automobile electrice mai mici precum EV5, EV4 și EV3, cu prețuri cuprinse între 35.000 și 50.000 USD, pentru a accelera adoptarea pe scară largă a automobilelor electrice.

Pe piețele emergente cu rate mai lente de adoptare a automobilelor EV, lansarea inițială se va concentra pe modelele EV6 și EV9, cu lansări ulterioare de modele strategice, inclusiv EV5, EV4 și EV3. Această abordare urmărește diversificarea ofertei de produse și satisfacerea diferitelor preferințe ale clienților.

Eforturile sunt în desfășurare pentru a stabili un sistem fiabil pentru producția de automobile electrice și furnizarea de baterii, cu obiectivul mărcii de a-și extinde unitățile globale de producție de automobile electrice la un total de opt până în 2025. Aceste fabrici vor cuprinde departamente de cercetare, dezvoltare, producție și aprovizionare, cu Coreea de Sud servind ca punct central.

În Europa, se va concentra pe producția de automobile electrice de clasă mică și medie, în timp ce în China, accentul se va pune pe automobilele electrice de dimensiuni medii și mari. Modelele EV concepute strategic, adaptate piețelor emergente vor fi produse în India.

De asemenea, KIA intenționează să introducă o gamă diversă de modele EV în America de Nord, ca răspuns la Legea privind reducerea inflației (IRA – Inflation Reduction Act). În plus, marca înființează în mod activ asociații comerciale de tip întreprinderi mixte pentru baterii pentru a asigura un sistem global stabil de aprovizionare cu baterii, sincronizat cu rețeaua sa globală de producție de automobile electrice.

Gama de modele KIA EV: O gamă cuprinzătoare de modele care se extinde rapid pentru a satisface diverse nevoi ale clienților

Fiecare model electric joacă un rol strategic cheie în accelerarea tranziției către automobilele electrice prin extinderea atractivității și democratizarea modelelor EV către o arie demografică de clienți în continuă creștere.

Deși fiecare model este creat în mod unic pentru a satisface nevoile specifice și diverse ale clienților, ele împărtășesc elemente comune, cum ar fi tehnologia de ultimă oră a platformei electrice a mărcii, filosofia inovatoare de design „Opposites United” și strategia sustenabilă privind culoarea, materialul și finisajul (CMF).

Aceasta din urmă implică încorporarea sustenabilității la scară prin acțiune, cum ar fi utilizarea a 10 articole sustenabile obligatorii în construcția fiecărui model, inclusiv plasticul bio, vopseaua bio și PET-ul reciclat sau covorașele din plasă de pescuit reciclată.

Extinderea infrastructurii de încărcare

În căutarea de a ajuta abordarea provocării permanente a infrastructurii de încărcare fiabilă și disponibilă, marca extinde activ rețelele globale de încărcare. În America de Nord, KIA și-a anunțat decizia de a adopta Standardul de încărcare nord-american (NACS) pentru automobilele lor electrice începând cu al patrulea trimestru al anului 2024. Această mișcare le va oferi clienților acces la aproximativ 12.000 de stații de încărcare Tesla Supercharger.

Ca parte a unei coaliții formată din șase grupuri OEM, KIA lucrează şi la construirea a 30.000 de stații de încărcare rapidă în America de Nord până în 2030 pentru a aborda problemele legate de accesibilitatea încărcării. În Europa, a colaborat cu patru grupuri OEM pentru a crea IONITY, instalând 2.800 de stații de încărcare rapidă de-a lungul autostrăzilor cheie. Scopul este de a avea un total de 7.000 de stații operaționale în Europa până în 2025, oferind opțiuni eficiente de încărcare pentru proprietarii de automobile electrice ai mărcii.

Noua experiență KIA EV: elevarea modului de a călători al clienților la nivelul următor

Pentru a accelera revoluția EV și pentru a furniza o ofertă diversă și cuprinzătoare tuturor clienților săi, marca va valorifica toate aspectele legate de călătoria clienților, asigurându-se astfel că adoptarea automobilelor electrice este pe cât posibil, cât mai confortabilă și fără efort. Această strategie implică optimizarea fiecărui punct de contact cu clientul, de la pre-cumpărare până la experiența deținerii unui automobil electric.

În prima jumătate a anului 2024, aplicația KIA App este programată pentru lansare, cu scopul de a oferi clienților o experiență cuprinzătoare și fără probleme, de la cercetarea automobilelor și test drive până la finalizarea contractului.

Aplicația va include un chatbot AI pentru a ajuta clienții cu întrebările lor și pentru a oferi răspunsuri rapide. De asemenea, va oferi reduceri la primele de asigurare legate de produsele de asigurare. Caracteristica remarcabilă a aplicației este funcția E-routing care utilizează starea curentă a bateriei automobilului pentru a sugera cea mai bună rută, luând în considerare stațiile de încărcare. Ecranul de start al aplicației va afișa informații despre localizare, cum ar fi restaurantele din apropiere, pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Clienții pot gestiona convenabil portul de încărcare și pot monitoriza starea de încărcare a bateriei în timp real pe ecranul de pornire folosind funcția Handle Layer din aplicație.

De asemenea, KIA își propune să îmbunătățească experiențele offline ale clienților pentru a evidenția avantajele modelelor EV, cu eforturi existente precum Digital City Store și EV Unplugged Ground în Coreea de Sud, precum și City Store situat în afara Coreei de Sud. Planurile viitoare sunt de a înființa magazine exclusive pentru automobilele electrice în Statele Unite, Europa, China și India.

Valorificând tehnologiile VR (realitate virtuală) și MR (realitate mixtă), scopul este de a oferi experiențe captivante care să motiveze clienții să se implice mai profund cu produsele. De asemenea, eforturile se vor concentra pe îmbunătățirea capacităților reprezentanților de vânzări la nivel mondial din sectorul EV de a oferi servicii pentru clienți și introducerea de specialiști de produs adaptați pentru anumite regiuni, permițând suport personalizat și test drive aliniate cu caracteristicile unice ale fiecărei zone.

KIA este pregătită să îmbrățișeze tehnologia AI generativă pentru a revoluționa experiența în mașină, inclusiv prin parteneriat cu furnizori de top de modele AI generative pentru a lansa servicii inovatoare. Acest lucru va permite clienților să acceseze o gamă largă de servicii, cum ar fi gestionarea programelor, optimizarea rutei automobilelor electrice, planificarea călătoriilor, divertisment și asistență de urgență, prin simpla implicare în conversații cu asistentul AI. Tehnologia AI generativă va debuta odată cu modelul EV3 2024, cu integrare ulterioară în modelele EV4 și EV5 și îmbunătățiri continue prin actualizări prin satelit.

Viitoarele evenimente „EV Days”

În perioada următoare, KIA va continua să prezinte în fiecare an noi modele electrice, concepte și tehnologii inovatoare la evenimentul EV Day și va valorifica evenimentul ca platformă în care brandul își va prezenta strategia și viziunea progresivă pentru automobile electrice pentru mobilitatea viitoare.

Cmentariile sunt închise