(foto/doc) Tesla anunță deschiderea pentru public a standardului său de încărcare proprietar

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cu mai mult de un deceniu de utilizare și asigurând încărcarea cu energie pentru 20 de miliarde de mile parcurse până în prezent, conectorul de încărcare Tesla este cel mai popular din America de Nord, oferind atât încărcare AC, cât şi DC, de până la 1 MW, într-un pachet subțire.

Nu are părți mobile, are jumătate din dimensiune și este de două ori mai puternic decât conectorii Combined Charging System (CCS)!

În urmărirea misiunii Tesla de a accelera tranziția lumii către energie durabilă, producătorul de electromobile a anunţat că-şi face public designul conectorului său proprietar.

Astfel, se face şi o invitaţie operatorilor de rețele de încărcare, dar și producătorilor de vehicule, să pună pe echipamentele și vehiculele lor conectorul de încărcare și portul de încărcare Tesla, denumit acum Standardul de încărcare nord-american (North American Charging Standard, NACS).

Aşadar, NACS este cel mai comun standard de încărcare din America de Nord. Vehiculele cu NACS depășesc numărul celor cu CCS într-un raport de doi la unu, iar rețeaua de Superchargere a Tesla are cu 60% mai multe terminale NACS decât toate rețelele echipate cu CCS la un loc.

Operatori de rețele de încărcare au deja planuri în derulare pentru a încorpora NACS la încărcătoarele lor, astfel încât proprietarii de maşini Tesla vor putea alimenta cu energie şi în alte rețele, fără adaptoare! În mod similar, autovehiculele electrice non-Tesla dotate cu NACS vor avea acces la reţeaua Tesla Supercharging şi la Destination Charging din America de Nord, iniţial.

Fiind o interfață pur electrică și mecanică pentru case şi protocol de comunicare, NACS este ușor de adoptat. Fișierele de design și specificații sunt disponibile public pentru descărcare. De asemenea, producătorul auto american lucrează activ cu organismele de standardizare relevante pentru a codifica conectorul de încărcare al Tesla ca standard public.

Standardul de încărcare nord-american există atât într-o configurație de 500V, cât și într-una nominală de 1000V. Versiunea superioară este compatibilă mecanic şi revers, adică prizele de 500V se pot împerechea cu conectori de 1000V, iar conectorii de 500V se pot împerechea cu prize de 1000V. Tesla a operat cu succes standardul de încărcare nord-american, de peste 900A continuu, cu o priză de vehicul răcită fără lichid.

Amintim că standardul de încărcare proprietar al Tesla a fost introdus inițial în 2012, odată cu lansarea pe piață a Tesla Model S, pentru a gestiona încărcarea normală AC și încărcarea rapidă DC. Mai amintim că în Europa, Tesla a derulat din 2021 un program pilot prin care a amenajat în mai multe ţării staţii Supercharger, însă care au conectori CCS.

Vezi şi:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/