(video) Informație pentru fanii modelului: Cel mai performant Ford Ranger Raptor va exista în SUA

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noul Ford Ranger a debutat într-un final şi peste ocean, împreună cu versiunea de top Raptor. Şi din start este necesar de menţionat, mai ales pentru fanii modelului, că în cea mai performantă interpretare va exista anume în America de Nord.

Modelul european are un EcoBoost V6 twin-turbo pe benzină, cu volum de 3.0 litri, setat de Ford Performance pentru a produce 288 CP și 491 Nm de cuplu. Cel care se vinde în afara Europei are acelaşi V6, doar că livrează 397 CP/583 Nm. Păi iată că americanul Ranger Raptor propune 411 CP şi 583 Nm.

Caracteristici cheie:

  • Dacă în alte regiuni ale lumii noul Ranger poate avea trei dimensiuni de cabină, atunci pentru Statele Unite e valabilă doar cabina Crew Cab cu patru portiere şi două rânduri de scaune, cu un ampatament de 3.269 mm și o lungime totală de 5.349 mm.
  • La capitolul design exterior, Ranger-ul american diferă de omologii săi din alte țări doar printr-un model diferit de grilă de radiator și nişte stopuri modificate. O lumină de frână suplimentară a apărut pe peretele posterior al cabinei, în jurul lui existând nişte proiectoare pentru iluminarea benei.
  • În cabină nu există diferențe vizibile, însă singurele echipări disponibile sunt XL, XLT și Lariat.

Ranger design morph_front_1x1


Ranger design morph_rear_1x1

  • Cea mai importantă diferență dintre Ranger-ul american și mașinile pentru alte piețe este în ce priveşte gama de motoare.
    • Motoare diesel nu are în SUA.
    • Unitatea de bază este acelaşi benzinar turbo EcoBoost de 2.3 litri şi cu patru cilindri (274 CP/420 Nm).
    • Opţional, în combinaţie cu nivelurile de echipare superioare, este motorul EcoBoost V6 biturbo de 2.7 litri (319 CP/542 Nm), deja familiar pentru cumpărătorii locali de la modelele Ford F-150 și Bronco.
    • Singura cutie de viteze este cea automată cu zece trepte.
    • Se poate alege între tracțiune spate sau integrală, cu un diferențial posterior blocabil, disponibil în ambele cazuri. Sarcina declarată este de 819/776 kg respectiv. Greutate maximă admisă pentru tractarea unei remorci este de 3.4 tone.
  • Noul Ford Ranger Raptor și-a făcut drum spre America pentru prima dată. Vine cu un Ecoboost V6 twin-turbo de 3.0 litri, cu 411 CP şi 583 Nm de cuplu (salut Hennessey)🤠 Cutia de viteze îi este una automată cu 10 trepte, dar ranforsată.
    • Toate caracteristicile lui Raptor sunt păstrate: suspensia cu amortizoare Fox Live Valve dependente de amplitudine, o punte spate pe arcuri elicoidale în locul unora lamelare, anvelope cu un diametru exterior de 33 de inchi și un kit de caroserie original din plastic.
    • Vine cu tracțiune integrală cu ambreiaj pentru conectarea punţii frontale (există un mod automat 4A) şi diferențiale blocabile pe ambele punţi.
    • Un astfel de Ranger este capabil să meargă repede pe drumuri fără asfalt, dar în benă poate lua doar 640 kg şi poate tracta cel mult 2.5 tone.

Ranger pentru American de Nord va fi produs într-o fabrică din Michigan. Aceasta este a patra platformă de producţie pentru maşină de nouă generație după cea din Thailanda, Africa de Sud și Vietnam.

Începutul vânzărilor este programat pentru sfârșitul verii. Preţurile vor începe de la 32.600 de dolari, în timp ce pentru modelul anterior se mai cer acum minimum 27.400 de dolari. Ranger Raptor va costa de la 55.000 de dolari.

Specificații tehnice:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/