Tesla invită să alegem şi să votăm locaţia pentru o viitoare staţie Supercharger. Cum să insistăm pe Chişinău

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Tesla are în prezent active în lume peste 35.000 de staţii Supercharger, în care se găsesc cel puţin câte patru terminale de încărcare a maşinilor electrice, dar planurile nu se opresc aici! Reţeaua este în continuă extindere, iar mai nou, compania auto ne invităm să alegem şi să votăm locaţia pentru o viitoare staţie!

Cu cât mai multe voturi se vor aduna, cu atât mai repede producătorul auto va înţelege că este necesară şi cerută pentru a fi construită!

La momentul de faţă, cel mai aproape de Republica Moldova, se conturează o reţea de staţii în România. Conform Supercharger Map, în prezent sunt active staţii Supercharger cu câte şase terminale de ultimă generaţie (DC 250 kW, compatibile cu CCS) în Timişoara, Sibiu, Piteşti, Bucureşti şi Constanţa. În capitala României mai există un Tesla Store oficial şi este în construcţie un service.

Alte staţii Supercharger se vor găsi în Cluj-Napoca (ar trebui să fie gata până la sfârşit de 2022), în Craiova (dată preliminară pentru deschidere – al doilea trimestru din 2024) şi în Braşov (deocamdată nu a fost setată o dată).

Suplimentar, în locaţii precum Satu Mare, Deva, Bucureşti şi Brăila, pot fi găsite aşa-numite Destination Chargers. Acestea aparţin şi sunt instalate de „partenerii de încărcare” Tesla – proprietari de afaceri sau de terenuri care aleg să instaleze un Tesla Wall Connector pe proprietatea lor pentru uz public. Astfel de încărcătoare, evident cu putere mai mică, sunt instalate în locuri în care îţi poţi petrece câteva ore, cum ar fi hoteluri și restaurante.

Acum câţiva ani în urmă, pe harta Tesla, era indicată o potențială locaţie a unei staţii Supercharger şi la Chişinău, însă la momentul de faţă a dispărut, motiv pentru care ar trebui să insistăm împreună ca să fie deschisă!

Nu de alta, dar faptul că oricine poate vota pentru locaţia stațiilor de încărcare confirmă și mai mult planurile Tesla de a deschide complet rețeaua Supercharger pentru utilizarea şi de către proprietarii de vehicule electrice ale altor mărci.

În cadrul unui program pilot anunţat de Elon Musk în 2021, o astfel de oportunitate a apărut din această vară şi deocamdată numai într-o serie de țări europene. Unde există astfel de staţii, acestea pot avea până la 30 de terminale de 250 kW fiecare!

Cum deci să votăm locaţia unei viitoare staţii? În primul rând (cu referire la Chişinău), pentru că nu există încă pe harta Tesla, este necesar să insistăm să fie inclusă. Facem click pe acest link şi completăm formularul simplu cu datele necesare pentru ca să-i sugerăm producătorului locaţia.

La adresă este necesar de indicat neapărat oraşul Chişinău, iar strada poate fi aleasă aleatoriu, dacă nu se indică una concretă. Noi ne-am gândit că o locaţie bună a staţiei ar fi în sau lângă parcarea gratuită de pe strada Ismail 31, astfel că aţi putea indica această adresă dacă sunteţi de acord.

Cu cât mai multe sugestii Tesla va vedea că vin pentru această locaţie sau pentru oricare alta din Chişinău, cu atât mai multe şanse există ca oraşul nostru să apară potenţial pe harta stațiilor!

Până atunci, putem vota pentru locaţii deja stabilite de Tesla. De exemplu, o staţie Supercharger a fost sugerată în mod activ să apară la Iaşi, Tesla a observat asta şi a inclus locaţia la vot, iar acum peste 1000 de oameni au solicitat deja ca oraşul de peste Prut să apară pe Supercharger Map. În dependenţă de numărul voturilor, producătorul va acorda mai multă prioritate şi va stabili mai repede o dată ţintă a construcției/deschiderii.

Astfel de sondaje vor fi efectuate în cicluri de trei luni. În această perioadă, fiecare utilizator al site-ului (nu este necesar de avut o maşină Tesla în proprietate, dar e necesar de creat un simplu Tesla Account cu email şi parolă) va putea lăsa până la cinci voturi (dar nu mai mult de unul pentru fiecare locație specifică sau dorită). 

În prima etapă se poate vota pentru cinci din 183 de locaţii (Iaşi fiind singura din România), ulterior urmând a fi oferite unele noi, în baza sugestiilor sau a planurilor interne ale Tesla.

Apropo, dacă nu ştiai şi ai vreo afacere, Tesla propune să devii gazda unui Supercharger! Este necesar la fel de completat un formular, dar mai multe poţi afla de aici.

Cmentariile sunt închise