Bagaje cu piese de la tancuri au fost descoperite la control înainte de zborul Chișinău-Istanbul

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ofițerii Departamentului antifraudă și conformare al Serviciului Vamal, sub conducerea PCCOCS, anunță zădărnicirea unei încercări de scoatere din Moldova spre Istanbul a unor piese pentru blindate din perioada sovietică.

În bagajele a cinci pasageri cu vârste cuprinse între 30 și 57 de ani, supuși verificărilor de către funcționarii postului vamal Aeroport Internațional Chișinău, au fost depistate inclusiv mai multe cilindre hidraulice pentru sistemul de frânare (supapă pentru mecanism de direcție), dispozitiv cu robinete pentru sistemul de frânare cu aer, tijă metalică pentru sistemul de frânare, toate fiind părți componente de la tancuri, ne-a precizat Serviciul Vamal.

Așa cum obiectele nu au fost declarate în vamă, mai ales că fac parte din categoria mărfurilor strategice, acestea au fost ridicate, fiind inițiată urmărirea penală. Au urmat percheziții la domiciliile pasagerilor din Criuleni și Orhei, de unde au fost ridicate inclusiv înscrisuri de ciornă și telefoane mobile ce urmează să fie cercetate. 

Persoanele invitate pentru audieri beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii. 

Cmentariile sunt închise