Barcelona: Traficul auto în al doilea cel mai mare oraş spaniol ar putea fi taxat

Traficul auto în orașul Barcelona ar putea fi taxat. Primăria ia în calcul posibilitatea introducerii unei taxe pentru a limita traficul şi pentru a reduce poluarea. O taxă la intrarea în oraşul cu 1.6 milioane de locuitori este una dintre măsurile aflate pe masă, a spus la televiziunea locală, primarul oraşului Barcelona, Ada Colau, relatează Digi24.

FOTO: efficientgov.com

Vezi şi: Ştiai asta? Câte tone de emisii s-ar reduce şi câte accidente s-ar evita dacă maşinile ar fi conectate la Internet

Oraşul, care nu respectă recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în ceea ce priveşte poluarea aerului, va limita deja semnificativ traficul începând cu 1 ianuarie 2020.

De la această dată, cele mai poluante vehicule (vehicule pe benzină fabricate înainte de 2000 şi maşinile diesel fabricate înainte de 2006) nu vor mai avea dreptul să circule într-o mare parte a oraşului în timpul săptămânii.

Vezi şi: Primul oraș din România care va interzice utilizarea maşinilor sub categoria Euro 3 inclusiv și non-Euro

Potrivit primăriei, această măsură va afecta până la 125.000 de vehicule şi ar trebui să reducă poluarea cu 15% până în 2024.

“Însă s-ar putea să nu fie suficient. Şi va trebui să studiem alte măsuri, precum taxa de congestionare a traficului”, a adăugat Ada Colau, fără a oferi alte detalii cu privire la momentul şi modul în care ar putea fi aplicată o astfel de măsură.

Potrivit celui mai recent raport al primăriei oraşului Barcelona privind sănătatea publică, care datează din 2017, oraşul depăşeşte din 2002 nivelul particulelor fine stabilit de OMS şi cel al dioxidului de carbon stabilit de Bruxelles.

Autorii acestui raport au calculat că poluarea a provocat în medie 424 de decese premature pe an în acest oraş în perioada 2010-2017.

Vezi şi: Ultima oră! Avem oficial peste 1000000 de autovehicule înregistrate în Republica Moldova

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/