Benzina 95, mai valoroasă cu 20 de bani în Moldova. Tarifele plafon stabilite de ANRE pentru miercuri, 18 mai

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

“Ce mai face” preţul la benzină şi motorină? Deocamdată nu e nimic nou sub soare, ne spune ANRE, care a afişat tarifele plafon calculate pentru ziua de mâine, 18 mai. Benzina 95 se scumpește cu alţi 19 bani, în timp ce motorina se ieftineşte cu doar un ban, semn că iar se va scumpi?

Astfel spus, miercuri, în toate staţiile de alimentare dintre Prut şi Nistru se va găsi benzină 95 cu maximum 29.78 de lei pentru un litru. Motorina standard nu va costa mai mult decât 27.56 de lei.

Amintim că Platforma eCarburanţi permite identificarea staţiilor care comercializează cea mai ieftină benzină, motorină şi GPL din ţară, deci se pot găsi carburanţi la preţuri mai reduse decât cele plafon!

Jucătorii de pe piaţa produselor petroliere din Republica Moldova, care au reţele de staţii de alimentare, nu au voie să afişeze la panou preţuri mai mari decât cele plafon stabilite de ANRE pentru principalele tipuri. Însă după posibilitate şi dorinţă ei pot vinde carburanţii fie la acelaşi preţ, cel maximal calculat de ANRE, fie la unele mai mici.

Iată cum se formează preţurile la nivel internaţional:

Influența cotațiilor Brent și Platts asupra prețurilor la carburanți în Republica Moldova

Explicaţie: De ce este utilizată media Platts pentru ultimele 14 zile în stabilirea preţurilor la carburanţi

Cmentariile sunt închise