Bilanţul minivacanţei din ultimele zile ale verii: au fost prinşi peste 80 de șoferi băuţi şi peste 2000 de vitezomani

Pe parcursul celor cinci zile de minivacanță, din ultimele zile ale verii, inspectorii INSP au fost la datorie și au asigurat circulația rutieră pe toate traseele din țară, pentru ca fiecare cetățean să poată ajunge în siguranță acasă.

Totuși, chiar şi în aceste zile libere, s-a demonstrat că sunt șoferi care nu doresc să conștientizeze consecințele nerespectării Regulamentului Circulaţiei Rutiere. Numărul acestora s-a ridicat la peste 4.200!

masina insp

Bilanţul celor mai grave încălcări, prezentat de INSP, este următorul:

  • Peste 80 de șoferi au fost depistați conducând în stare de ebrietate, nouă dintre care au refuzat să treacă testul alcoolscopic.
  • Peste 2.000 au depăşit limitele de viteză regulamentară.
  • Incredibil în 2020, dar 253 de şoferi nu aveau cuplată centura de siguranță!
  • Alţi 602 de conducători auto au încălcat regulile de înmatriculare sau de înregistrare de stat, de revizie tehnică a vehiculelor.
  • Un număr de 236 posesori de permise de conducere nu au respectat regulile de oprire, acordare de prioritate pietonilor și altor participanți la traficul rutier.
  • Peste 330 de alte intervenţii s-au făcut în urma apelurilor parvenite la numărul 112.

Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP menționează că nu va tolera comportamentul șoferilor care comit încălcări în trafic, iar cei care nu se vor supune cerințelor legale, vor fi sancționați.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/