Bild: Antonov construiește al doilea avion Mriya într-o locaţie secretă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Se confirmă planurile de construcție al celui de-al doilea avion An-225 Mriya, după ce primul şi singurul funcţional a fost distrus la scurt timp după startul agresiunii ruseşti în Ucraina! Informaţia a fost confirmată oficial pentru cotidianul german Bild de către directorul general al Întreprinderii de Stat Antonov, Evghenii Gavrilov.

„Lucrările se desfăşoară într-o locație secretă. Al doilea An-225 va conține atât piese noi, cât şi părți componente ale aeronavei avariate, dar care nu au fost afectate”, a subliniat Gavrilov. 

FOTO: aviationa2z.com

Construcția celei de-a doua aeronave An-225 Mriya este încă în stadiul de proiectare. Conform evaluărilor actuale, există în prezent aproximativ 30% din componente care pot fi utilizate pentru al doilea exemplar. Încă se examinează ce alte părți ale cargoului gigant, despre care se credea inițial că s-a pierdut, ar putea fi reciclate.

Costul estimat al construcției celui de-al doilea Mriya este de minimum 500 de milioane de euro. Aeroportul Internațional Leipzig/Halle ar trebui să ajute la găsirea de finanțare pentru a acoperi costurile, inclusiv printr-o expoziție amenajată temporar (va fi deschisă până la sfârşitul anului 2022) şi vânzările de articole în miniatură, fotografii sau cărţi, care fac referinţă.

Anterior, An-225 distrus zbura adesea spre Leipzig. În plus, compania aeriană Antonov îşi are sediul temporar în oraşul german şi la moment aeroportul de acolo a devenit baza pentru cinci aeronave An-124-100 Ruslan.

Legendarul avion An-225 Mriya a fost distrus de invadatorii ruși pe 27 februarie 2022 la Gostomel. Aeronava a fost serios afectată în urma unui atac aerian.

Vezi și:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/