(video) CES 2023: Sony Honda Mobility anunţă noua marcă auto AFEELA şi prototipul primei maşini

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noua companie Sony Honda Mobility Inc. (SHM) și-a anunțat noua marcă AFEELA și a dezvăluit un prototip de maşină în calitate de un nou tip de mobilitate, la CES 2023, în Las Vegas.

SHM încearcă să devină o companie de tehnologie de mobilitate care va urmări inovația în mobilitate prin combinarea tehnologiei de ultimă oră și a pasiunii, împreună cu oamenii care “pionierează” viitorul cu creativitatea lor.

Designul acestui prototip își propune să creeze noi standarde de valoare pentru mobilitate. Pe măsură ce ajungem la un punct de inflexiune în care elementele unei mașini se schimbă de la putere și performanță la software, rețele și experiențe ale utilizatorului, compania a reexaminat până acum individualitatea și forma designului vehiculului și, prin perfecționarea ulterioară, a urmărit să evidențieze valori esențiale într-un design pur si puternic.

La exterior, maşina dispune de un „Media Bar” care permite mobilității inteligente să se exprime oamenilor din jur folosind lumina – un mod de comunicare interactivă între mobilitate și oameni. De cealaltă parte, interiorul învelește ocupanții într-un cocon moale. Nu numai că atmosfera este confortabilă, dar a fost concepută pentru a fi cât mai simplă posibil, reducând la minimum ornamentele și culorile care distrag atenția.

Din punct de vedere a tehnologiei autonome de condus, SHM anunţă că îşi propune să dezvolte conducerea automată de nivel 3 în condiții limitate și să permită asistența șoferului de nivel 2+ în și mai multe situații, cum ar fi conducerea urbană. Pentru aceasta va folosi SoC-uri Qualcomm Snapdragon Digital Chassis cu o putere de calcul de 800 TOPS şi o multitudine de senzori. Doar acest prototip este dotat cu un total de 45 de camere și senzori în interior şi la exterior. Camerele din mașină și senzorii Time-of-Flight (ToF) monitorizează starea șoferului și a mașinii pentru a evita accidentele.

De asemenea, automobilul electric va introduce un nou HMI (interfaţă om-maşină), oferind o experiență personalizată prin conectivitate la servicii în cloud, pentru a oferi divertisment dincolo de conducere. Pe lângă navigaţie intuitivă prin realitate augmentată, compania îşi propune să exploreze noi posibilități de divertisment prin inovații digitale, cum ar fi metaversul. 

Totodată, se anunţă o colaborare cu Epic Games în ceea ce priveşte serviciile de mobilitate și divertisment, iar inițiativele în domeniul noilor servicii vor evolua și se vor dezvolta prin actualizări continue de software prin intermediul rețelei 5G.

Printre altele, aflăm că are AWD, o suspensie cu două braţe pe puntea frontală şi una multi-link pe cea posterioară, jante la 21 inchi şi dimensiunile 4.895 x 1.900 x 1.460 x 3.000 mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament.

SHM spune că va dezvolta un model de producție pe baza acestui prototip și intenționează să înceapă să preia comenzi în prima jumătate a lui 2025, să înceapă vânzările până la sfârșitul lui 2025 și livrările din primăvara lui 2026, iniţial în America de Nord.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise