Sony şi-a ales partenerul în producţia de maşini electrice

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Sony Group Corporation (“Sony”) și Honda Motor Co., Ltd. (“Honda”) anunță astăzi că au convenit să aprofundeze discuțiile și explorarea formării unei alianțe strategice care își propune să creeze o nouă eră de mobilitate şi servicii de mobilitate.

Mai exact, cele două companii au semnat un memorandum de înțelegere care prezintă intenția lor de a înființa o întreprindere mixtă (o nouă companie), prin care intenționează să se implice în dezvoltarea și vânzarea în comun a vehiculelor electrice cu baterii cu valoare adăugată ridicată și să le comercializeze împreună cu furnizarea de servicii de mobilitate.

Cele două companii vor continua negocierile în vederea executării mai multor acorduri obligatorii definitive, inclusiv un acord de dezvoltare în comun și un acord de asociere în participațiune, cu scopul de a înființa noua companie în cursul anului 2022, sub rezerva executării acordurilor definitive și a aprobărilor de reglementare relevante.

Această alianță își propune să reunească capacitățile Honda de dezvoltare a mobilității, tehnologia de fabricare a caroseriei vehiculelor și experiența de gestionare a serviciilor post-vânzare cultivate de-a lungul mai multor ani, cu experiența Sony în dezvoltarea și aplicarea tehnologiilor de imagistică, de detectare a pericolelor şi obstacolelor, telecomunicații, rețea și divertisment, pentru a realiza o nouă generație de mobilitate și servicii care sunt strâns aliniate cu utilizatorii și mediul actual, și să continue să evolueze prin a merge înainte.

Vânzările primului model electric al noii companii sunt așteptate să înceapă în 2025! Noua companie este de așteptat să proiecteze, să se ocupe de design, să le dezvolte și să vândă maşinile electric, dar nu să dețină și să opereze platforme de producție.

Astfel spus, Honda ar urma să fie responsabilă pentru fabricarea primului model EV la fabrica sa, iar Sony va livra o platformă proprie de servicii de mobilitate, dezvoltată in-house.

„Noua companie își propune să se afle în avangarda inovației, evoluției și extinderii mobilității în întreaga lume, adoptând o abordare largă și ambițioasă pentru a crea valoare care depășește așteptările și imaginația clienților. Vom face acest lucru prin utilizarea tehnologiei și a know-how-ului de ultimă oră a Honda în ceea ce privește mediul și siguranța, aliniind în același timp activele tehnologice ale ambelor companii. Deși Sony și Honda sunt companii care împărtășesc multe asemănări istorice și culturale, domeniile noastre de experiență tehnologică sunt foarte diferite. Prin urmare, cred că această alianță care reunește punctele forte ale celor două companii oferă posibilități mari pentru viitorul mobilității.”

Toshihiro Mibe, președinte și CEO Honda Motor Co.

Amintim că Sony a arătat deja lumii două prototipuri de maşini electrice:

Cmentariile sunt închise