(video) De reţinut! Numărul maşinilor de poliţie “sub acoperire” din Ungaria a crescut la 40

0

Aveţi drum prin Ungaria cu maşina? Reţineţi un lucru important dacă decideţi să vă aventuraţi pe drumuri mai bune decât cele din ţara noastră! Direcţia Generală a Poliţiei din Ungaria (ORFK) a introdus opt ​​noi autoturisme nemarcate în flota sa de maşini de patrulare, în cadrul unui Proiect de instruire în domeniul siguranței rutiere.

Astfel, numărul mașinilor de poliție incognito, destul de performante, a ajuns la 40! Ele se află permanent la “vânătoare” pe drumuri și autostrăzi, pentru a-i depista pe șoferii care încalcă normele/regulile de circulație.

Cele opt noi Skoda Octavia achiziționate au transmisie automată DSG cu șapte trepte şi un motor turbo pe benzină de 2.0 litri cu 190 de cai putere. În plus, au sistem de tracțiune integrală, ceea ce le conferă o aderență foarte bună pe suprafețe alunecoase. Automobilele vor fi echipate cu instrumentele necesare, astfel încât acestea vor fi gata de serviciu într-o perioadă scurtă de timp.

În urmă cu două luni, în decembrie 2019, autoritățile au decis să înceapă să detecteze încălcarea regulilor de circulație, utilizând două vehicule special echipate, neinscripționate cu însemnele Poliției. Acțiunea a obținut rezultate excepționale, cu rate foarte mari de depistare a șoferilor aflați în neregulă. Din când în când, ORFK mai publică și imagini cu prinderea lor.

Între timp, pentru urmărire și acțiune imediată, alte 30 de mașini au fost echipate cu camere de luat vederi, monitoare și senzori ascunși, care au funcționat la fel de bine în depistarea șoferilor care încalcă regulile de circulație.

Recent, acum o săptămână, şeful departamentului de prevenire a accidentelor din cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei din Ungaria (ORFK) a spus că poliţia maghiară va extinde controlul circulaţiei cu automobile civile, lansat în decembrie trecut la Budapesta, pe întreg teritoriul ţării, notează hirado.hu

Lt. col. Zsolt Berzai a justificat extinderea acestui nou mod de control prin faptul că şoferii se abţin de la încălcarea regulilor dacă văd o maşină a poliţiei, de aceea contravenienţii pot fi mai uşor depistaţi folosind automobile fără semnalmente. El a reamintit că poliţia a luat măsuri în 240 de cazuri, numai în cadrul controalelor cu maşini civile efectuate în decembrie în capitală.

Dintre problemele mai des întâlnite a evocat utilizarea de către automobilişti a benzii rezervate autobuzelor, trecerea pe lumina roşie a semaforului, încălcarea regulii circulaţie în sens obligatoriu, iar dacă traficul se congestionează pe autostradă, şoferii preferă să folosească banda de oprire.

În Ungaria, problema nu este necunoaşterea regulilor de circulaţie, ci corectitudinea în circulaţie, respectul faţă de ceilalţi participanţi la trafic, recunoaşterea egalităţii tuturor, incluzând bicicliştii şi pietonii, a subliniat Zsolt Berzai, precizând că este nevoie de o schimbare de mentalitate, deoarece nu se poate vorbi despre siguranţa în trafic fără o cultură a circulaţiei rutiere.

Iată cum funcţionează soluţia cu maşinile “sub acoperire”:

De notat că în parcul de maşini a poliţiei se regăsesc şi mai multe exemplare Skoda Octavia RS!

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-atentie-cum-conduceti-daca-tranzitati-ungaria-politia-locala-instalat-radare-inteligente/

https://autoblog.md/politistii-din-moldova-ar-putea-patrula-cu-masini-civile-solutie-pentru-diminuarea-numarului-de-accidente/

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata