(foto) Premieră: Noul Plus 8 GTR – cel mai puternic Morgan făcut vreodată

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Primul Morgan Plus 8 GTR, cea mai puternică mașină din istoria companiei, a fost asamblat complet la fabrica companiei din Malvern Link, Worcestershire, Anglia. În total vor exista doar nouă automobile.

Finisat în culoarea Yas Marina Blue, primul exemplar evocă schițele de design originale lansate în februarie 2021 pentru a anunţa modelul. Proiectul omagiază mașina de curse Plus 8 din anii 90 „Big Blue”.

O mică preistorie despre cum a apărut proiectul:

Morgan Motor Company a fost nevoită să-și ia rămas bun de la modelele cu opt cilindri încă din 2018. BMW a oprit atunci producția și furnizarea de V8-uri natural aspirate N62.

La începutul lui 2021 câteva șasiuri gata făcute, produse înainte de 2018 și destinate unui proiect străin care nu s-a mai realizat, au revenit în fabrică. Autocar a scris că este vorba despre renașterea eșuată a companiei Bristol. Acel Bristol Bullet despre care am scris şi noi, în deja îndepărtatul 2016, nu a mai ajuns niciodată pe piață. 

Șasiul cu motoarele V8 marca BMW, care au rămas în afara afacerii, au fost returnate celor de la Morgan, iar britanicii au decis să nu le depoziteze fără folos sau să le “arunce la gunoi”.


Celelalte opt mașini sunt toate în producție, unele dintre care vor fi gata înainte de sfârșitul anului curent, iar restul vor fi finalizate după sărbători în primul trimestru al lui 2022. Fiecare automobil are deja câte un proprietar şi fiecare dintre ei a lucrat îndeaproape cu echipa Morgan la capitolul personalizare. 

Cele nouă mașini sunt construite în diferite configurații de transmisie și volan, în funcție de cerințele clienților. Cinci exemplare vor fi exportate din Marea Britanie.

Upgrade-urile de performanță includ tuning pentru motorul de 4.8 litri și un eşapament sport printre alte detalii aferente, toate care sporesc răspunsul la accelerație și măresc puterea total generată (380 CP) față de versiunea anterioară Plus 8.

Cutia de viteze poate fi una manuală sau automată, la alegere. Tracţiunea – pe puntea din spate.

Plus 8 GTR explorează teme de design, cum ar fi linia înaltă a umerilor, care nu a fost văzută pe o caroserie tradițională Morgan de zeci de ani. Roțile sale cu cinci spițe şi prindere centrală amintesc de mașinile de curse Plus 8 ale Morgan din anii 1990, încadrate fiind perfect în nişte arcuri subtil resculptate. Alte elemente de design includ un spate revizuit, aripi față și un splitter frontal, toate fiind realizate manual din aluminiu. 

Montarea unui hard top cu aerisire în cockpit completează estetica inspirată de curse. Interiorul prezintă noi panouri pentru uși care se potrivesc cu blaturile înalte ale acestora, cadrane GTR personalizate și opțiunea unor scaune de curse din fibră de carbon, cu centuri de siguranţă cu prinderi în mai multe puncte. Alături de o grafică caracteristică unică, fiecare GTR este prevăzut cu o plăcuţă care indică numărul de ordine.

Plus 8 GTR este al doilea proiect special al companiei din acest an, după Plus Four CX-T. Deși diferite prin funcție și aspect, ambele modele demonstrează flexibilitatea mărcii Morgan, celebrând meșteșugul, designul și experiența de conducere.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/