(video) Premieră: Noul Morgan Plus Four CX-T – proiectat în colaborare cu Rally Raid UK

Morgan dezvăluie modelul Plus Four CX-T, o mașină cu aventură la bază, un vehicul cu o capacitate nemaivăzută până acum pe unul dintre produsele moderne ale companiei, una care deschide posibilitatea de a cuceri trasee, peisaje și destinații inaccesibile anterior modelelor din gamă.

Morgan Plus Four CX-T este inspirat de istoria bine documentată a companiei, cea de a concura în cursele de anduranţă all-terrain. Încă din 1911, mașinile sale sportive concurau și câștigau în competiții, iar acest spirit de aventură a fost cheia formării brandului Morgan de atunci. 

Călătoriile mai aventuroase, efectuate frecvent de clienții Morgan din întreaga lume, au alimentat și mai mult dorința ca Morgan să-și imagineze Plus Four CX-T.

https://www.youtube.com/watch?v=o8dWW5QwKDY

Caracteristici cheie:

  • După lansarea lui Plus Four în 2020, Morgan a încheiat un parteneriat cu Rally Raid UK, renumitul creator de mașini de curse pentru Dakar, pentru a desena și proiecta împreună Plus Four CX-T.
  • Unul dintre obiectivele proiectului este de a demonstra capacitatea și durabilitatea noii platforme Morgan CX-Generation, împreună cu Plus Four, pe care se bazează CX-T.
  • Exteriorul modelului este conceput pentru a maximiza capacitatea de încărcare a bagajelor și a echipamentelor și pentru a oferi protecția ocupanților necesară în medii extreme. În același timp, Morgan s-a asigurat că designul său vizual reflectă această capacitate și intenție.
  • Cel mai vizibil, panoul din spate al vehiculului a fost înlocuit cu un raft pentru echipamente, cu panouri laterale unice concepute pentru a aminti de clasicul Morgan cu patru locuri.
  • Raftul găzduiește două valize pentru bagaje rezistente și impermeabile de la Pelican, o cutie de scule/depozitare din aluminiu Zarges, două containere Rotopax de 11 litri și două ansambluri de roți/anvelope de rezervă. În plus, pentru cei care se aventurează mai departe de drumuri fără asfalt, echipamentele de recuperare sunt montate pe exteriorul mașinii la îndemână, atunci când este necesar.
  • Exoscheletul de protecție extern poate fi, de asemenea, adaptat pentru a transporta echipamente de agrement, cum ar fi biciclete și plăci de surf, pentru a completa activitățile de viață ale proprietarului, în timp ce ecranele laterale amovibile pot fi montate pe acoperișul vehiculului, permițându-le să fie transportate discret în cazul unei modificări a condițiilor meteorologice.
  • Suspensia maşinii a fost concepută de Rally Raid UK pentru a fi pregătită pentru expediție: dură și potrivită scopului. Durabilitatea și o gardă la sol de 230 mm au fost obținute folosind braţe de suspensie modificate de la Plus Six. Acestea lărgesc ecartamentele și permit arcului suplimentar să obţină performanța dorită. Diafragmele pasajelor roților au fost, de asemenea, modificate, permițând suspensiei să se comprime cât mai adânc, oferind o tracțiune și stabilitate maximă.
  • Se utilizează ansambluri coilover EXE-TC cu opritoare interne, fiind dezvoltate de EXE-TC special pentru vehicul. În plus față de hardware-ul principal al suspensiei, brațele inferioare conțin bucșe personalizate care sporesc și mai mult durabilitatea. 
  • Un sistem de protecție a dedesubtului caroseriei, format din cinci piese, ajută la protejarea șasiului și a componentelor importante de deteriorări. Mașina este, de asemenea, echipată cu un sistem de evacuare complet personalizat, cu ieșire laterală din spate, care sporeşte unghiul de degajare şi contribuie la garda la sol mare.
  • Plus Four CX-T utilizează un diferențial electronic BMW X-Drive cu software personalizat, calibrat și testat special pentru aplicație. Comutatoarele din interiorul cabinei permit selectarea a trei moduri (Road, All-Terrain şi All-Terrain Extreme) în funcție de condițiile de conducere. Fiecare mod variază gradul de blocare diferențială aplicat.
  • În interiorul cabinei au fost adăugate caracteristici pentru a spori confortul și practicabilitatea ocupanților în medii îndepărtate. Un RAM mount track este integrat în tabloul de bord pentru a permite fixarea sigură a unei varietăți de dispozitive, cum ar fi telefoane sau camere. De asemenea, au fost integrate o lampă flexibilă pentru hărți, un creion și un suport pentru notebook, toate concepute pentru a rezista la funcționare în medii de conducere dure.
  • Depozitarea cabinei a fost, de asemenea, optimizată prin adăugarea unui suport de hărţi/documente detașabil și a unei pungi reci izolate, ambele situate în suportul pentru picioare al pasagerului. O trusă de prim ajutor personalizată este montată pe cușca internă din spatele scaunelor.
  • Cabina este închisă de un acoperiş dur compozit, care este unic pentru Plus Four CX-T și a fost proiectat în mod complex pentru a se potrivi între cuștile de protecţie interne și externe.

În total vor fi construite doar opt vehicule, la un preț de 170.000 de lire sterline plus taxe locale și furnizate în specificații full overland. Fiecare client va mai ave ocazia să lucreze alături de echipa de design Morgan pentru a-și specifica propriul CX-T.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/