(video) Premieră: Noul Morgan Plus Four debutează cu primul motorul cu patru cilindri din istoria companiei

Un nou model purist de la legendarul producător britanic Morgan urma să fie prezentat şi la ediţia din acest an a Salonului Auto Internaţional de la Geneva, însă pentru că s-a anulat nu a avut de a ales şi l-a arătat lumii online. Noua generaţie Morgan Plus Four a fost dezvăluită la fabrica din Malvern, Marea Britanie.

Ce reprezintă acest automobil:

  • După cum am menţionat, este un automobil pur sportiv, pentru pasionaţii mărcii şi pentru cei care vor să experimenteze ceva nou. Să nu vă aşteptaţi de la el sisteme de asistenţă şi protecţie sau suport Apple CarPlay / Android Auto, etc.
  • Este numit drept cel mai revoluționar progres din istoria modelului de 70 de ani – 97% din componentele sale sunt noi.
  • Plus Four înlocuiește modelul anterior Plus 4, iar cifra din denumire i se notează acum cu litere.
  • Mașina este construită pe noua platforma din aluminiu CX-Generation și a fost dezvoltată alături de Morgan Plus Six în ultimii patru ani. Şasiul este produs practic în totalitate din aluminiu şi mai este folosit şi lemn, însă acesta este prezent doar sub forma unei carcase ce înconjoară cabina la nivelul superior (greutate totală doar 98 de kg). Interesant este că o astfel de combinaţie de metal şi lemn natural a dus la dublarea rigidităţii la torsiune a platformei!
  • Pe partea de suspensii avem pe puntea din faţă componente McPherson cu câte două braţe, în timp ce pe puntea din spate este multi-link. Suplimentar există o bară anti-ruliu pe osia frontală.
  • Noul Plus Four a fost actualizat radical în comparație cu mașina din generația anterioară, dar cu toate acestea farmecul său unic de conducere a rămas. Plus Four păstrează corpul mai restrâns și profilarea unică a aripilor caroseriei, care reprezintă un semn distinctiv al liniei de modele de bază a companiei.
  • Plus Four foloseşte în premieră pentru un model Morgan primul motor turbo cu patru cilindri – o unitate BMW TwinPower Turbo de 2.0 litri care produce 258 CP şi 400 Nm (aceeaşi anunţată recent şi pentru Toyota GR Supra, însă care poate fi găsită şi pe noul BMW Z4).
  • Este disponibil în premieră cu o gamă de cutii de viteze montate din uzină: una manuală în şase rapoarte şi una automată în opt rapoarte. În combinaţie cu o tracţiune spate poate face suta în 5.2 şi 4.8 secunde respectiv, în drum spre 240 de km/h. Cutia automată mai are modurile comfort, sport, sport plus şi posibilitatea de a-i fi comutate manual rapoartele.
  • Noul Plus Four poate arăta un nivel de emisii de CO2 cu 30% mai redus în comparație cu Morgan Roadster. Cifrele mixte în ciclu WLTP sunt mai mici de 159 g/km de CO2, ceea ce îl fac una dintre cele mai curate mașini Morgan produse vreodată. Consumul mixt poate ajunge la 7 litri per 100 de km parcurşi.
  • Moștenirea mașinilor sport ușoare Morgan continuă, noua mașină cântărind doar 1.009 kg
  • Plus Four are o specificație standard extinsă, care include caracteristici noi pentru model, cum ar fi: conectare automată a farurilor şi stopurilor LED în baza unor senzori de lumină, închidere centralizată la distanță și ABS, precum și articole opționale anterioare, cum ar fi servodirecție, un acoperiş textil cu lunetă integrată, parasolare și nişte curele de verificare pentru uşi. Echipamentele noi, opționale, includ iluminat ambiental la exterior și un sistem audio discret cu conectivitate Bluetooth. În total, un trilion de combinații de opțiuni sunt disponibile, permițând îndeplinirea dorințelor individuale ale fiecărui client.
  • Valorile tradiționale Morgan rămân cruciale pentru producerea noului Plus Four. Fiecare mașină sport Morgan este construită la casa companiei din Malvern și folosește metode de producție dovedite de timp: un cadru din lemn de frasin realizat manual, panouri din aluminiu bătute manual și interior din piele decupată manual.
  • Plus Four poate fi deja cumpărat cu un preţ de 62.995 de lire sterline inclusiv TVA în Marea Britanie. Livrările vor demara din trimestrul II al anului curent. Iată un price list.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Mai multe detalii şi specificaţii în comunicatul de presă integral:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/