BMW a început să facă noul XM. Câte alte maşini bavareze se pot cumpăra în Moldova de preţul său

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Producția de serie a primului BMW XM a început la BMW Manufacturing din Spartanburg, Carolina de Sud. Modelul de top este construit alături de X5, X6 și X7, pe aceeași linie de asamblare.

„Suntem încântați să adăugăm primul BMW XM în portofoliul fabricii noastre. Designul modern, orientat spre viitor și performanțele puternice ale BMW XM au generat mult entuziasm. Fiind centrul de competență pentru modelele X, BMW Plant Spartanburg este pregătit să construiască acest vehicul cu cea mai înaltă calitate premium pe care clienții noștri o merită.”

Dr. Robert Engelhorn, președinte și CEO al BMW Manufacturing.

BMW XM este prima mașină de înaltă performanță cu un electrificat sistem de propulsie de la BMW M. Un sistem plug-in hybrid care cuprinde un V8 pe benzină și un motor electric excepțional de puternic îl înzestrează. Punctul culminant al ofensivei de modele în anul aniversar, BMW XM este, de asemenea, primul BMW M original de după legendarul M1.

BMW XM va ajunge la dealerii din întreaga lume în primăvara anului 2023. Vânzările cheie vor fi organizate în Statele Unite, China și Orientul Mijlociu. Începând de anul viitor va putea fi comandat și în Republica Moldova, ne-a comunicat importatorul oficial.

Prețul de start pentru țara noastră este de 155.400 de euro (în Germania şi România – 170.000 euro), devenind cel mai scump model din gamă, costând cât practic două X7 xDrive 40i, cât practic trei Seria 6 GT (630i) sau aproape cât cinci exemplare X1/X2 sDrive18i!

Din 1992, BMW Group a investit aproape 12 miliarde de dolari în operațiunile din Carolina de Sud. BMW Manufacturing este cea mai mare fabrică a mărcii din lume, care produce mai mult de 1.500 de vehicule în fiecare zi și a făcut 433.810 vehicule X în 2021, un record.

Aproape 60% din vehiculele sale sunt expediate spre aproximativ 120 de piețe globale, ceea ce face din BMW cel mai mare exportator auto după valoare în Statele Unite timp de opt ani consecutivi. Are o capacitate anuală de producție de până la 450.000 de vehicule și peste 11.000 de angajați.

Până în 2030, BMW Group va construi cel puțin șase modele complet electrice în Statele Unite.

Cmentariile sunt închise