BMW va renunța la jumătate din motoarele sale până în 2025

Pentru prima dată despre această decizie, BMW Group, din care pe lângă marca bavareză mai fac parte și producătorii MINI și Rolls-Royce, a anunțat încă anul trecut. Însă iată că de curând a fost publicat un nou comunicat de presă în care se anunță că decizia va intra în vigoare din 2025.

Vom micșora oferta noastră de propulsoare cu ideea să reducem din versiunile oferite și astfel să micșorăm producția mai multor componente. Le vom lăsa în producție doar pe cele care se bucură de o cerere sigură, iar asta înseamnă ca să reducem cu 50% oferta actuală de motoare.

BMW GROUP

Ce înseamnă asta? Cu siguranță vor dispărea mai multe versiuni cu motoare cu ardere internă în favoarea celor electrice sau hibride. De altfel și vânzările acestor versiuni de-a lungul anului 2020 au fost în creștere cu +13% pentru modelele electrice și cu +40% pentru variantele plug in hybrid.

Sperăm că versiunile BMW M nu vor avea de suferit de pe urma acestei decizii. Apropo, vă invităm să vedeți testul nostru cu BMW M8 Competition efectuat anul trecut în Germania.

https://www.youtube.com/watch?v=khWw9wxKig4

Vezi și: Ce este Neue Klasse, despre care a anunţat BMW

Cmentariile sunt închise