BP a estimat anul în care „benzinăriile” electrice vor deveni mai profitabile decât cele actuale tradiţionale

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

BP, una dintre cele mai mari companii petroliere din lume, înființată în anul 1909 în Marea Britanie, se gândeşte să renunţe treptat la comercializarea carburanților fosili.

În această ordine de idei a estimat că stațiile sale de încărcare rapidă a mașinilor electrice vor fi în curând mai profitabile decât benzinăriile tradiţionale, scrie Reuters.

În acest moment, stațiile de încărcare electrice ale BP sunt încă neprofitabile, dar compania se bazează în prognozele sale pe graficele în creştere a numărului de utilizatori și pe progresele în procesul de încărcare și tehnologiile bateriilor. 

Compania speră ca „benzinăriile” sale electrice să devină profitabile din 2025, iar până atunci atât BP, cât și concurenții săi, investesc puternic în această direcție de afaceri.

BP intenționează să se îndepărteze treptat de domeniul petrolier către industria de energie electrică și vehicule electrice. În acest moment rețeaua sa are 11.000 de puncte de încărcare şi numărul lor va creşte la 70.000 până în 2030.

„Dacă mă gândesc la un rezervor de combustibil versus o încărcare rapidă, ne apropiem de un loc în care fundamentele de afaceri privind încărcarea rapidă sunt mai bune. Cererea puternică și în creștere de încărcătoare rapide pentru baterii în Marea Britanie și Europa a adus deja marje de profit apropiate de cele pentru alimentarea tradiţională cu benzină.”

Emma Delaney, șefa departamentului clienți și produse a BP

Afacerea cu amănuntul sub formă de benzinării cu magazine reprezintă o mare parte din veniturile companiei. Vânzările de combustibil doar către clienți privați în primele 9 luni ale anului 2021 s-au ridicat la 2.6 miliarde de dolari sau 17% din venitul net. Pentru comparație, vânzările de energie electrică pentru vehicule electrice au crescut cu 45% în al treilea trimestru al anului trecut, în raport cu al doilea trimestru.

BP, spre deosebire de mulți concurenți, se bazează pe încărcare rapidă și ultra-rapidă. Rapidă este considerată încărcarea cu o putere de peste 50 kW, iar ultra-rapidă – cu peste 150 kW. Construirea infrastructurii pentru munca lor este costisitoare, însă investiţiile se vor recupera în timp.

Amintim că noile maşini dotate doar cu motoare cu combustie nu vor mai putea fi vândute în Marea Britanie din 2030.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata