Cădere masivă a vânzărilor de maşini noi în Moldova! Câte s-au cumpărat în martie

Piaţa auto din Republica Moldova s-a confruntat cu o situaţie fără precedent. Nu s-a mai întâmplat în toată istoria ţării de la independenţă ca să fie instituită o stare de urgenţă naţională şi să fie suspendate activităţi comerciale în masă.

Vânzările de automobile noi prin canale oficiale au avut de suferit inclusiv şi iată primele cifre care arată cât de mult.

Marea majoritate a centrelor auto s-au închis pentru clienţi începând cu ziua de 15 martie 2020, ceea ce denotă că vânzătorii de maşini au avut la dispoziţie doar mai puţin de 15 zile de muncă pentru a putea realiza ce pot şi pentru a se pregăti de lovitura care îi aşteaptă.

Potrivit datelor statistice de care dispunem, aflaţi că în luna martie s-a reuşit înmânarea cheilor a doar 275 de automobile noi. Pentru comparaţie, în martie 2019 s-au vândut 485 de maşini, ceea ce în raport cu rezultatele din martie 2020 reprezintă o scădere de -43.3%! Iar în raport cu februarie 2020, vânzările au scăzut cu -30.7%!

Iată şi rezultatele vânzărilor de maşini noi în primul trimestru al lui 2020. În total s-au putut realiza 1.114 unităţi, comparativ cu 1.396 în aceeaşi perioadă a anului trecut. Diferenţa în acest caz constituie -20.2%!

Cifrele enunţate mai sus sunt încă într-o oarecare măsură optimiste, însă cele care vor rezulta din analiza lunii aprilie vor fi sesizabile, dacă nu catastrofale. Centrelor auto din Moldova li s-a permis să funcţioneze într-un regim special din 27 aprilie curent, însă în 72 de ore rămase nu se va reuşi comercializarea a zeci de maşini.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

https://autoblog.md/italia-va-permite-deschiderea-showroom-urilor-auto-dupa-o-scadere-record-a-vanzarilor-in-aprilie/

https://autoblog.md/romania-vanzarile-de-autoturisme-noi-au-scazut-in-martie-cu-peste-32-marcile-cele-mai-populare/

Cmentariile sunt închise