Câţi producători auto intră în top 100 cele mai scumpe companii din lume şi cât valorează în 2022

1

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Agenția internațională de rating Brand Finance a compilat tradiționalul şi anualul top 500 a celor mai scumpe companii din lume. Cele mai înalte locuri în rândul producătorilor auto au fost ocupate de Toyota, Mercedes-Benz şi Tesla, originare din Japonia, Germania şi SUA respectiv.

Toyota, cea mai de succes dintre constructorii auto, se află pe același loc 12 în clasament, cum a fost acum un an. Valoarea companiei este estimată la 64.3 miliarde de dolari. Mercedes-Benz (60.8 miliarde) a coborât două poziţii și este pe locul 15. Tesla a urcat de pe poziția 42 pe 28 şi are o valoare de 46 de miliarde.

În top 100 se mai află: Volkswagen (locul 33, 41 miliarde de dolari), Mitsubishi (locul 37, 39.2 miliarde), BMW (locul 39, 37.9 miliarde), Porsche (locul 46, 33.7 miliarde), Honda (locul 61, 28.2 miliarde), Hyundai (locul 72, 25 miliarde), Ford (locul 76, 24.2 miliarde) și Tata (locul 78, 23.9 miliarde).

Cei patru lideri absoluți ai ratingului Brand Finance nu s-au schimbat față de anul trecut. În cap de listă se menţin giganții IT americani Apple (estimată la 355 de miliarde de dolari), Amazon (350 de miliarde de dolari), Google (263 de miliarde) și Microsoft (184 de miliarde de dolari).

În schimb, în ceea ce privește capitalizarea, cea mai scumpă marcă auto din lume este Tesla. Potrivit acestui indicator, compania a fost de 2.5 ori înaintea celui mai apropiat urmăritor al său, Toyota, în primăvara anului trecut. Producătorul american de mașini electrice a fost evaluat ca Toyota, Volkswagen, Daimler și GM la un loc.

1 Comentariu
  1. Viirel spune

    nr masinilor fabricate anual ar trebui redusa drastic in lupta cu poluarea mondiala, se fabrica anual zeci de milioane de masini doar ptr moftul de nesatisfacut al omenirii cui foloseste atita amar de masini, tehnica in timp poate distruge planeta asa ca eu pledez ptr fabricarea masinilor la cel mult un sfert din productia actuala incepind chiarde anul acesta , ce propun eu nu cred ca va fi luata in seama deoarece interesele sunt astronomice Multumesc

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata