Cele mai bune țări din Europa în care să călătorești cu mașina în vara lui 2022

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Călătoriile cu mașina în Europa sunt pe val vara aceasta, mai ales din a doua jumătate a anotimpului şi pe parcursul lunii august când sunt luate cele mai multe concedii şi sunt, de asemenea, mai multe zile libere oficiale în Republica Moldova. Conform momondo.ro, un motor global de căutare pentru călătorii gestionat de KAYAK, interesul pentru mașinile de închiriat este mai ridicat, față de vara lui 2019, cu 162%, în medie, în Europa!

Creșterea drastică a prețului la combustibil, preocuparea pentru schimbările climatice și preferința permanentă pentru intimitate în locul mulțimilor de turiști sunt factori decisivi care au contribuit la tendința de anul acesta. Mulți călători sunt, însă, poate încă nehotărâți cu privire la cea mai bună destinație pentru aventura lor de la volan din vara lui 2022.

Inspirați de aceste descoperiri și cu scopul de a ajuta călătorii în procesul lor de planificare a vacanței, momondo a realizat un clasament al țărilor care, în 2022, se descoperă cel mai bine într-o călătorie cu mașina. Aceasta este o bază unică de date dedicată amatorilor de road trip-uri, cu informații specifice pentru fiecare țară, precum prețurile la combustibil, siguranța rutieră, impactul asupra mediului, atracțiile culturale și multe altele.

Acest clasament are menirea să ajute organizarea călătoriilor conform așteptărilor și nevoilor, concediile dedicându-se astfel doar activităților care îi interesează cu adevărat pe călători.

„După doi ani în care am stat departe de călătoriile internaționale, varietatea destinațiilor de vara aceasta și întrebările vizavi de ce oferă fiecare dintre ele pot crea confuzie. Mai ales când sunt atâtea de văzut în vecinătatea imediată. De fapt, rețeaua de drumuri europene este atât de extinsă încât ai avea nevoie de aproape 50 de ani de condus în fiecare zi pentru a o cunoaște pe toată. Așadar, să începem! Clasamentul nostru privind călătoriile cu mașina oferă o analiză detaliată care include numeroși factori în baza cărora am analizat diferitele destinații europene. Consultându-l, călătorii pot lua cele mai informate decizii. Iar călătorilor care vor să închirieze o mașină sau o rulotă la cel mai bun preț pentru a explora aceste drumuri le oferim o varietate de vehicule din partea a numeroase agenții”.

Laure Bornet, GM pentru KAYAK EMEA, administrator momondo

România a obținut un punctaj excelent în ceea ce privește eficiența costurilor în călătoriile cu mașina

Momondo a analizat 33 de țări europene și le-a clasificat în funcție de 24 de factori diferiți. Au fost grupate apoi în cinci categorii de călătorii cu mașina în funcție de: costuri, sustenabilitate, camping și aer liber, confort și infrastructură, natură și obiective turistice. Cu aceste clasamente, călătorii își pot planifica vacanța în funcție de ceea ce este important pentru ei. Cele mai bine clasate țări pentru cele cinci categorii de road trip-uri sunt: Olanda (sustenabilitate), Serbia (costuri reduse), Franța (camping și aer liber, dar și natură și obiective turistice), Elveția (confort și infrastructură).

În contextul creșterilor masive de prețuri în benzinării, costul călătoriei este un considerent tot mai important de luat în calcul în vacanțele de vara aceasta. Totuși, în ciuda inflației și a prețului crescut la combustibil, România rămâne o țară relativ ieftină în care să călătorești, comparativ cu multe alte țări din Europa, ocupând locul șase în topul celor mai ieftine țări pentru călătoriile cu mașina de anul acesta.

Prețul la benzină în România este echivalentul prețului mediu la nivel european, iar costurile încărcării mașinilor electrice, precum și cel al parcărilor rămân unele din cele mai scăzute (aproximativ 0,54 € pentru două ore). În plus, costurile reduse pentru cazări și închirieri auto contribuie la atractivitatea acestei țări în rândul celor interesați de călătorii cu buget redus.

Germania se află în fruntea clasamentului celor mai bune destinații pentru călătoriile cu mașina în 2022

Germania a ocupat locul întâi în clasamentul din 2022, cu punctaje ridicate în ceea ce privește confortul și infrastructura, natura și obiectivele turistice. Germania este un paradis al șoferilor împătimiți, o țară cu o rețea extinsă de drumuri, cu stații de încărcare electrică la tot pasul și cu un număr de accidente rutiere per 100.000 de locuitori mai mic decât majoritatea țărilor de pe listă.

În plus, este aproape imposibil să treci cu vederea diversitatea obiectivelor istorice și naturale fascinante ale Germaniei. Rămâne în sarcina călătorilor acum să exploreze, după bunul plac, Pădurea Neagră în serile parfumate de vară sau să descopere podgoriile și orașele de-a lungul romanticului râu Rin.

Cele mai bune 10 destinații din Europa în care să călătorești cu mașina în 2022 sunt:

  1. Germania
  2. Spania
  3. Lituania
  4. Cipru
  5. Franța
  6. Suedia
  7. Portugalia
  8. Estonia
  9. Italia
  10. Elveţia

Toate sursele au fost accesate, iar datele colectate între 22 februarie – 22 iunie 2022. Numerele prezentate provin de la ultimele date disponibile. Important! Este necesar de verificat cele mai recente restricții și recomandări de călătorie înainte de a planifica orice călătorie. Harta momondo cu restricții de călătorie vă prezintă în timp real ultimele noutăți privind regulile legate de COVID-19 și cerințele de intrare pentru fiecare țară.

* Politica de taxare a fost împărțită în categorii de la 1 la 4, după cum urmează: 1 – drumuri fără taxe, 2 – taxe doar pentru anumite poduri/tunele, 3 – anumite autostrăzi cu taxe, 4 – viniete bazate pe timp.
** A se avea în vedere că, dat fiind că în Germania nu există o limită de viteză oficială, pentru a putea face o comparație cu alte țări s-a utilizat valoarea 160 km/h.
*** Politicile de camping în sălbăticie au fost împărțite în 3 categorii. Pentru mai multe detalii puteţi consulta secțiunea Metodologie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata