Se reduc reducerile pentru carburanţi. Vineri motorina standard va fi mai ieftină decât benzina 95

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

După o serie de reduceri cu peste 20 şi chiar cu peste 30 de bani, în unele zile din a doua jumătate a lunii noiembrie, se pare că lanţul se va întrerupe curând? ANRE a calculat pentru ziua de vineri tarife plafon care deja sunt mai mici cu mai puţin de 20 de bani.

Vor mai ajunge preţurile la 24 de lei? Urmează să vedem.

Apropo, dacă observați, motorina standard a devenit mai ieftină decât benzina 95, deşi cu doar un ban. Preţul motorinei s-a menţinut la nivel superior din 18 august curent.

Amintim că Platforma eCarburanţi permite identificarea staţiilor care comercializează cea mai ieftină benzină, motorină şi GPL din ţară, deci se pot găsi carburanţi la preţuri mai reduse decât cele plafon! Acum platforma există şi sub formă de aplicaţie mobilă!

Jucătorii de pe piaţa produselor petroliere din Republica Moldova, care au reţele de staţii de alimentare, nu au voie să afişeze la panou preţuri mai mari decât cele plafon stabilite de ANRE pentru principalele tipuri. Însă după posibilitate şi dorinţă ei pot vinde carburanții fie la acelaşi preţ, cel maximal calculat de ANRE, fie la unele mai mici.

Iată cum se formează preţurile la nivel internaţional:

Influența cotațiilor Brent și Platts asupra prețurilor la carburanți în Republica Moldova

Explicaţie: De ce este utilizată media Platts pentru ultimele 14 zile în stabilirea preţurilor la carburanţi

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata