Chișinău: Un brav taximetrist a alertat poliția după ce a fost rugat cu lacrimi să transporte un pachet

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Vă mai amintiți de escrocheria cu ruda implicată în accident? Păi iată aflați că aceasta nu a dispărut nicăieri, deși se apropie 2025, iar autoritățile nicicum nu-i pot pune capăt. Însă cea mai recentă tentativă de înșelăciune a eșuat.

taxi, taximetrist
FOTO: descopera.md

Un taximetrist de 36 de ani a alertat imediat poliția după ce a împiedicat o tentativă de escrocherie cu “ruda implicată într-un accident rutier”. Potrivit IGP, bărbatul a preluat o comandă printr-o aplicație, urmând să ia un pachet de pe strada N. Milescu Spătaru din sectorul Ciocana și să-l transporte la o altă adresă.

Pachetul i-a fost transmis de o femeie care plângea și care i-a explicat că acesta trebuie transmis urgent unei rude implicate recent într-un accident rutier. După ce a luat pachetul, acest taximetrist și-a dat seama că poate fi vorba despre o escrocherie și a decis să verifice informațiile, anunțând Poliția.

Bărbatul a întors femeii pachetul în care se aflau haine și 175.000 de lei (10.000 de dolari), informând-o că a fost la un pas de a fi victima unei înșelăciuni. El a așteptat oamenii legii și a furnizat informațiile solicitate.

Poliția atrage atenția repetat cetățenilor!

  • Fiți prudenți! Nu vă lăsați manipulați de infractori!
  • Dacă sunteți apelați de persoane necunoscute care vă prezintă un scenariu similar, închideți apelul și verificați informația cu rudele!
  • Apelați imediat serviciul 112 pentru a raporta orice suspiciune!

Vigilența taximetristului a împiedicat o posibilă escrocherie, demonstrând importanța prudenței și a colaborării cu autoritățile! Procedați la fel în situații asemănătoare și informați-vă rudele în vârstă despre schemă!

Vezi și: (video) Cifrele zilei: 1.000.000 de lei – cea mai mare sumă luată în cadrul schemei „Ruda implicată în accident”

Cmentariile sunt închise