CNA a reținut persoane care căutau clienți pentru obținerea frauduloasă a unui permis auto

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ofițerii CNA au reținut astăzi patru persoane într-un dosar de trafic de influență. Acestea sunt suspectate de intermedierea procesului de obținere frauduloasă a permiselor de conducere, începând cu identificarea candidaților pentru obținerea permiselor auto și respectiv organizarea întregului proces de perfectare a actelor premergătoare, dar și a examenelor teoretice și practice. 

CNA a reținut patru persoane. Sunt suspectate de intermedierea procesului de obținere frauduloasă a permiselor de conducere.

CNA a documentat fapta comisă de către unul dintre bănuiți care ar fi susținut că are influență asupra angajaților Secției Înmatricularea Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto din Comrat. I-ar fi putut determina, contra 1300 de euro, să favorizeze pe unul dintre candidați să susțină cu succes examenul auto la categoria C.

De asemenea, acesta ar fi pretins 4000 de lei pentru pregătirea pachetului de documente necesare – certificatul medical și certificatul privind executarea orelor de practică suplimentare. Toate fără prezența fizică a candidatului!

În cadrul urmăririi penale, sub controlul CNA au fost transmise 1000 de euro și 4000 de lei, stabilindu-se că bănuitul ar fi în contact cu mai mulți complici care i-ar furniza date despre doritorii de a obține permise de conducere eludând procedurile legale.

Astăzi au fost efectuate percheziții la trei complici ai bănuitului. Au fost ridicați 80.000 de lei în diferită valută, proveniența cărora urmează a fi stabilită. De asemenea s-au găsit certificate medicale și de absolvire a școlilor auto, eliberate pe numele unor persoane terțe.

În prezent, patru persoane sunt reținute pentru 72 de ore și urmează a fi plasate în izolator. Acțiunile de urmărire penală au loc sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Cahul.

Cmentariile sunt închise