Încă un fost designer BMW a fost recrutat de KIA Motors Corporation

0

KIA Motors Corporation l-a numit pe Jochen Paesen în funcția de vice-președinte al Grupului de Design Interior. Preluând noul său post în luna martie, dl. Paesen va avea biroul la Centrul de Design KIA din Namyang, Coreea de Sud și i se va subordona direct lui Karim Habib, vice-președinte senior și șeful Centrului de Design KIA, care l-a fel a venit din rândurile BMW Group.

Dl. Paesen va superviza dezvoltarea designul interior al viitoarelor modele ale brandului. În special, prezența sa va consolida competențele brandului în designul interior pentru o serie de automobile electrice și electrificate. Numirea sa face parte din eforturile mai largi ale companiei de a valorifica oportunitățile oferite de electrificare.

Odată cu instalarea sa în noua funcție, dl. Paesen vine cu o experiență de aproape doua decenii, el conducând proiecte majore de design în rândul brand-urilor auto de volum, premium și start-up. Cea mai recentă funcție a sa a fost de Senior Design Director în cadrul departamentului Design Interior al brandului NIO, unde a condus echipele de design globale din Munchen, Germania și a realizat identitatea de design interior pentru marcă înainte de lansarea sa pe piață.

Înainte, a petrecut o mare parte a carierei sale în cadrul BMW Group, unde a fost desemnat pentru a realiza designul conceptului BMW Vision EfficientDynamics 2009 și al modelului BMW i8 Roadster. De asemenea, el a lucrat alături de Karim Habib la o serie de proiecte de design în primele etape ale carierei sale.

„Este o mare onoare să fiu parte a echipei globale de design KIA într-o perioadă de schimbări extraordinare în industria auto. Aștept cu nerăbdare să contribui la planurile ambițioase pentru viitor ale brandului KIA, cu produse captivante și inovatoare, care îi vor consolida poziția pe piață. KIA are o echipă de design și dezvoltare foarte talentată și abia aștept să combin eforturile noastre de consolidare a brandului în continuare și să deschidem o nouă direcție plină de inovație și proiecte de design de top”, a declarat Paesen.

„Jochen nu este doar un designer talentat, cu un palmares extraordinar, dar are și o înțelegere profundă a sinergiei dintre brand și design. Într-un moment în care KIA și-a anunțat strategia Plan S pentru abordarea mediului în continuă schimbare din lumea auto, Jochen va contribui la consolidarea echipa noastre de design și ne va ajuta să creăm oportunități mari pentru companie. Aștept cu nerăbdare să-l primesc în echipa noastră de design tânără și creativă din Coreea de Sud”, a adăugat Karim Habib.

Centrul de design din Namyang, Coreea de Sud este inima rețelei globale de design KIA. Supervizând toate aspectele designului de brand, de la conceptualizare și modelare până la dezvoltarea și designul culorilor și materialelor, centrele de design lucrează îndeaproape cu centrele regionale de design ale companiei din China, Europa și SUA.

Momentele importante ale carierei lui Jochen Paesen:

  • 2016~2019: (Senior) / Design Director Interior Design, NIO
  • 2014~2015: Șeful departamentului Interior Design, BMW i
  • 2012~2014: Project Leader Interior Design, BMW Group
  • 2010~2012: Creative Director Interior Design, BMW Group
  • 2006~2010: Interior Designer, BMW Group
  • 2002~2006: Interior Designer, Volkswagen AG

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

Designerul auto Jozef Kaban se întoarce “acasă”

Un rus a devenit designer-şef Koenigsegg, iar cel de la Infiniti a plecat după doar doi ani de muncă

https://autoblog.md/foto-aston-martin-vanquish-25-by-callum-primul-proiect-al-fostului-designer-sef-jaguar/

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata