(update) A cincea zi de Cod Galben de instabilitate atmosferică! Zona vizată

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update 27.05.2023) Vremea se va schimba şi în această după amiază, dat fiind faptul că meteorologii au emis o nouă avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică. Până la ora 22:00, pe arii extinse a ţării, se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată, izolat averse puternice (15-25 l/m2), cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-18 m/s.

Iar în legătură cu mărirea debitului mediu zilnic de apă din Lacul de Acumulare Dnestrovsk (Ucraina), în râul Nistru, în intervalul 27-30 mai, pe sectorul or. Soroca – or. Dubăsari va avea loc creșterea nivelului apei cu 0.5-1.3 m, față de nivelul din 27 mai (ora 8:00). Apa se va scurge în limitele albiei minore.


(update 26.05.2023) Continuă seria de Coduri Galbene de aşa-zisă instabilitate atmosferică! Cel nou emis acum câteva minute este valabil în intervalul orelor 12:00-22:00. Pe arii extinse ale ţării se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată și vijelie în rafale de până la 15-18 m/s.

Prognoza meteo pentru astăzi spune că vremea nu se modifică, instabilitatea atmosferică va persista în a doua parte a zilei. Astfel, izolat vor cădea averse însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla din nord-vest slab la moderat, izolat, în timpul descărcărilor, cu intensificări.

Temperatura minimă a aerului noaptea se răcește ușor oscilând între +9..+14ºC. Temperatura maximă a zilei va oscila între +23..+28ºC.


(update 25.05.2023) Din nou un Cod Galben de instabilitate atmosferică! Se așteaptă inclusiv averse puternice şi grindină

Practic acelaşi Cod Calben a fost anunţat acum câteva minute de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, fiind valabil în intervalul orelor 13:00-22:00, însă de această dată pentru aproape întreg teritoriul Republicii Moldova.

Comparativ cu avertizările meteo anterioare, astăzi pe arii extinse se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată, izolat averse puternice (15-25 l/m2), cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-18 m/s!

Iar în legătură cu avertizarea meteorologică cu privire la căderea ploilor de scurtă durată, izolat averse puternice, se prognozează izolat formarea scurgerilor intensive pe pante, cu risc de inundații locale!


(update 24.05.2023) Acelaşi Cod Galben, valabil pentru aceeași zonă a ţării, cu aceleaşi fenomene meteo aşteptate, este valabil şi astăzi în intervalul orelor 13:00-20:00!

Ieri s-a înregistrat o ploaie torenţială cu grindină cel puţin în zona oraşului Tiraspol, chiar dacă la Chişinău s-au văzut doar nori negri.


(23.05.2023) Atenţie! Acum, la 14:00, s-a anunţat un Cod Galben de instabilitate atmosferică. Este valabil pentru intervalul orelor 13:30 şi 18:00. Zona vizată este cea de centru şi sud a ţării.

În zonele menționate se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată, izolat cu vijelie în rafale de până la 15-18 m/s! Aveţi deci grijă unde vă lăsaţi maşinile!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/