(foto) Premieră: Noul Porsche Cayenne Coupe s-a lansat în versiunea e-Hybrid

0

După modelul de bază, Cayenne S Coupe, Cayenne Turbo Coupe şi Cayenne Turbo S e-Hybrid Coupe, primul SUV coupe al mărcii s-a ales cu o a cincea variaţie/motorizare, de fapt cea pe care o are şi SUV-ul cu formă obişnuită – e-Hybrid.

Interesant este că modelul e uşor mai accesibil decât Cayenne S Coupe, dezvoltă mai mulţi CP şi semnificativ mai mult cuplu, are practic aceleaşi caracteristici dinamice, însă avantajul principal este că poate rula şi pe bază de electricitate doar.

Caracteristicile maşinii:

 • Sub capotă dispune de o motorizare plug-in hybrid care include la bază un V6 turbo de 3.0 litri cu 340 CP/450 Nm şi un propulsor electric ce produce alţi 136 CP/400 Nm. Puterea totală a acestei combinaţii se ridică la 462 CP şi un cuplu maxim de 700 Nm.
 • Porsche Cayenne E-Hybrid Coupe va asigura o acceleraţie de la 0 şi până la 100 de km/h în doar 5.1 secunde cu pachet Sport Chrono (Cayenne S Coupe face în 5.0 s), iar viteza maximă este limitată la 253 de km/h (Cayenne S Coupe – 263 km/h). Sprintul 0-160 km/h îl poate realiza în 11.7 secunde, iar de la 80 la 120 km/h poate ajunge în doar 3.3 secunde! Impresionant pentru o maşină de 2.435 kg.
 • Modulul hibrid, care prevede combinația motor electric și un ambreiaj de separare, utilizează acum un ambreiaj electromecanic comparativ cu unul electro hidraulic şi cu un dispozitiv de acţionare a axului folosit anterior. Noutatea permite timpi de reacţie mai rapizi și funcționează cu o transmisie automată tip Tiptronic S cu opt trepte.
 • De asemenea, este inclusă o strategie de stimulare a puterii injectate derivată de la modelul 918 Spyder, care asigură faptul că motorul electric poate fi utilizat în toate modurile standard de conducere ale pachetului Sport Chrono pentru un plus de performanță. Aceasta înseamnă că cuplul maxim al sistemului devine disponibil integral atunci când este apăsată pedala de accelerație. În funcție de condițiile de conducere și de performanță, șoferii pot continua să valorifice cuplul în întregul interval de viteze disponibile.
 • Suportul cu putere suplimentară şi procesul de încărcare a bateriei în timpul călătoriei depinde de modul de rulare. În modurile Sport și Sport Plus axate pe performanță, practic toată energia bateriei poate fi utilizată pentru un impuls de putere. În modul Sport, bateria este încărcată la fel de mult ca cea necesară pentru un nou impuls. În modul Sport Plus, acumulatorul este reîncărcat cât mai repede posibil. Celelalte moduri suportă o eficiență maximă de conducere.
 • Porsche susține că noul model PHEV oferă o autonomie de rulare de până la 40 km în mod exclusiv electric și va consuma în regim mixt doar 3.2 litri de combustibil la 100 de kilometri parcurşi (în dependenţă şi de anvelope). De asemenea, va atinge o viteză maximă de numai 135 de km/h în acest regim.
 • În ce priveşte bateria pe care o are, aceasta este din litiu-ion şi răcită cu lichid, poziţionată sub podeaua din portbagaj. Fiind compusă din opt module celulare cu câte 13 celule litiu-ionice prismatice, bateria are o capacitate de 14.1 kWh.
 • Un apropo, volumul portbagajului este egal cu 500 litri, iar cu scaunele spate rabatate ajunge la 1.440 litri.
 • Când autovehiculul este conectat la un încărcător de 3.6 kW (conexiune 230 V, 10 A), acumulatorul este încărcat în 7.8 ore. În mod alternativ, cu încărcătorul de bord opțional de 7.2 kW și o conexiune de 230 V, 32 A, timpul de reîncărcare este scurtat la 2.3 ore.
 • Printre alte dotări se numără un sistem de tracțiune integrală activă cu un ambreiaj controlat electronic, sistem Porsche Traction Management (PTM) care asigură o deplasare sigură cu o remorcă de 3.5 tone ataşată în spate, Porsche Active Suspension Management (PASM) și opțional Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC).
 • Printre altele dotări ce pot fi comandate se numără un head-up display color cu proiecţie pe parbriz, smart digital copilot Porsche InnoDrive cu un cruise control adaptiv, scaune cu masaj, un parbriz încălzit, sistem de încălzire independentă cu un control de la distanță,  jante din aliaj uşor de 22 de inci, eşapament sport, etc.
 • Modelul poate fi deja comandat în ţara noastră. Preţ de start – 95.300 de euro (cu TVA şi taxa de lux inclusă).

(video) Test Drive: Noul Porsche Cayenne Coupe – cum merge și ce noutăți aduce?

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata