(video) Premieră mondială: Noul Porsche Cayenne Coupe – cu două tipuri de acoperiş şi maxim 550 CP

Porsche își extinde linia de modele şi familia Cayenne. Un vehicul chiar mai sportiv a fost adăugat la a treia generație a acestei game care se bucură de un succes extrem.

“Noul Cayenne Coupe include toate caracteristicile tehnice ale noului Cayenne, dar are un design chiar mai dinamic și noi detalii tehnice care îi aduc o poziție mai progresistă, atletică și emoțională. Punctele forte ale noului model Cayenne includ linii mai clare cu o secțiune spate complet unică, un spoiler spate adaptiv, o banchetă spate caracteristică cu două locuri individuale și două concepte de acoperiș diferite: un acoperiș panoramic de sticlă fixă montat standard sau unul opţional din fibră de carbon”, a declarat şeful Porsche Oliver Blume în timpul prezentării.

Proporțiile care sunt mai dinamice se combină cu elemente de design personalizat pentru a împrumuta noului Cayenne Coupe o eleganță de neegalat. Acest efect este susținut de un acoperiş care cade pe spate şi un spoiler la capătul său, care, împreună accentuează silueta distinctivă a unui SUV coupe.

Parbrizul frontal și montanţii A sunt mai scunzi decât pe un Cayenne obişnuit, iar margina de acoperiş posterioară a fost coborâtă cu aproximativ 20 de milimetri. Portierele posterioare şi aripile reproiectate au lărgit “umerii” acestui vehicul cu 18 milimetri, contribuind la impresia musculoasă generală. De asemenea, acum spaţiul pentru instalarea plăcuţei de înmatriculare din spate se găseşte integrat în bara de protecţie, ceea ce face vehiculul să pară mai aproape de pământ.

Cu spoilerul său adaptiv de pe acoperiş, actualul Cayenne Turbo a fost primul SUV care a fost dotat cu acest tip de aerodinamică activă. Noul Cayenne Coupe preia “mingea” și aleargă cu ea. Pe fiecare model Cayenne Coupe, un spoiler de pe acoperiș este combinat cu un nou spoiler spate adaptiv, ca parte a sistemului Porsche Active Aerodynamics (PAA). Acesta din urmă, integrat armonios în silueta maşinii, se extinde cu 135 mm la viteze de peste 90 de km/h, crescând presiunea de contact pe puntea spate, în timp ce PAA îmbunătățește simultan eficiența.

Vezi şi: (video) Test Drive: Noul Porsche Cayenne S – Premieră

Noul Cayenne Coupe vine dotat din uzină, standard, cu un acoperiş format din 2.16 m² de sticlă fixă. Suprafața de 0.92 m² glazurată oferă tuturor pasagerilor un sentiment extraordinar de spațiu, în timp ce o jaluzea acţionată electric protejează împotriva expunerii la soare și la frig.

Un acoperiș conturat din fibră de carbon este disponibil opțional pentru coupe. Muchiile de pe partea centrală au aspectul caracteristic al unei mașini sport, similar cu cel de pe un Porsche 911 GT3 RS. Acoperișul din carbon este disponibil doar în combinaţie cu unul dintre cele trei pachete sport de componente uşoare care vor fi puse la dispoziţie. Acestea mai includ elemente Sport Design, noi jante GT Design de 22 de inci, scaune cu inserţii textile pe laturile centrale, accente din fibră de carbon şi Alcantara, etc.

Pentru Cayenne Turbo Coupe va mai fi disponibil un eşapament sport opţional.

Noul Cayenne Coupe oferă şi o mulțime de spațiu pentru până la patru persoane. În partea din față, noile scaune sport reglabile în opt poziţii cu tetiere integrate oferă confort excepțional și suport lateral optim. În partea din spate vine echipat standard cu o banchetă care are caracteristicile a două locuri individuale. Alternativ, scaune confort, o caracteristică familiară a modelului Cayenne obişnuit, pot fi comandate fără costuri suplimentare.

Încă o deosebire este că pasagerii din spate stau cu 30 de milimetri mai jos decât într-un Cayenne normal, ceea ce înseamnă că există spaţiu suficient deasupra capului, în ciuda siluetei sportive care ar indica contrariul când este privită de la exterior.

Capacitatea de încărcare a portbagajului este de 625 litri, ideală pentru utilizare zilnică, și se ridică la 1.540 litri cu scaunele spate rabatate (pe Cayenne Turbo Coupe cifrele sunt de 600-1.510 litri).

Liniile extrem de dinamice și elementele de design personalizate ale noului Cayenne Coupe l-au stabilit cu adevărat ca un model aparte faţă de Cayenne. În același timp, acesta beneficiază de toate caracteristicile tehnice ale noii generaţii, care dispune de sisteme puternice de propulsie, șasiuri inovatoare, un afișaj digitalizat și acelaşi concept de operare, precum și soluţii cuprinzătoare de conectivitate.

Iniţial pe piaţă va fi oferit în două versiuni cu, respectiv, două motorizări diferite. Modelul de bază se numeşte simplu Porsche Cayenne Coupe şi are un motor turbo cu şase cilindri şi un volum de 3.0 litri, care produce 340 de CP şi 450 Nm de cuplu. Standard mai vine cu pachet Sport Chrono ce îl ajută să sprinteze până la 100 de km/h în doar 6.0 secunde, însă dacă se mai optează şi pentru pachetele sportive opţionale menţionate anterior atunci timpul scade până la 5.9 secunde. Viteza maximă este setată la 243 de km/h.

Topul de gamă este Porsche Cayenne Turbo Coupe cu un V8 twin-turbo de 4.0 litri, care generează 550 de CP şi 770 Nm de cuplu. Cu el face 0-100 de km/h în 3.9 secunde şi poate atinge maxim 286 de km/h sau poate chiar mai mult!

Pe lângă agregatele performante, standard mai vin dotări ca: Power Steering Plus, jante de 20 de inci, Park Assist cu senzori frontali şi posteriori şi cameră video spate, Porsche Active Suspension Management (PASM) şi Sport Chrono Package.

Iată şi preţurile pentru noul Porsche Cayenne Coupe în Moldova! Modelul de bază are un preţ de pornire de 77.700 de euro, în timp ce puternicul Cayenne Turbo Coupe costă minim 139.500 de euro. Comenzile pot fi deja procesate, în timp ce primele livrări sunt aşteptate în luna octombrie a acestui an.

https://newstv.porsche.com/en/embed/70291.html
https://newstv.porsche.com/en/embed/70293.html

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/