Veste tristă. Simpaticul Honda e va fi scos curând din producție

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Honda Motor a anunțat oficial că în viitorul apropiat va întrerupe ”prematur” producția unuia dintre cele mai neobișnuite modele ale sale – hatchback-ul electric subcompact Honda e. Compania japoneză menționează pe site-ul oficial honda.co.jp că ultimele exemplare vor fi făcute în fabrica din Saitama în ianuarie 2024.

Honda a confirmat și pentru TopGear că nu va mai primi comenzi pentru adorabilul EV în Marea Britanie și Europa, misiunea sa fiind în mod clar îndeplinită. Honda a spus că modelul a adus „mulți clienți noi mărcii cu designul său distinctiv, tehnologia avansată și dinamica de conducere marca Honda”.

Un înlocuitor indirect va fi noul e:NY1.

Producția lui Honda e a început în 2020, după ce un an mai devreme a fost demonstrat în calitate de prototip pre-serie pe la diverse expoziții pentru a se observa reacția publicului și a se lua decizia finală de lansare. Hatchback-ul prezintă un design exterior minimalist, cu volume simple și linii laconice. Designerii s-au inspirat, pe de o parte, de la formele smartphone-urile Apple, iar pe de altă parte, de la cele ale modelului Civic dintr-a doua generație (1979).

Compacta este construită pe o platformă dedicată și are tracțiune spate. Singurul motor electric dezvoltă până la 154 CP și un cuplu de 315 Nm. Cu o baterie încărcată complet poate asigura o autonomie de până la 259 km. Lungimea totală a mașinii nu depășește patru metri.

Din păcate, să spunem lucrurilor pe nume, modelul a devenit un eșec, chiar dacă este drăgălaș. Cu fiecare unitate vândută Honda se alege doar cu pierderi, asta deoarece este produs în cantități mici.

Mai mult, un factor al cererii scăzute este și prețul său mare, care îi face pe clienți să privească la alternative care oferă o autonomie dublă sau chiar triplă. În Japonia mașina costă de la 4.95 milioane de yeni (31.500 de euro), iar în statele UE aproximativ 42.000 de euro

Oricum, în perspectivă, nu se exclude că Honda e va fi una dintre mașinile electrice care va dobândi un statut de colecție peste un anumit număr de ani.

Cmentariile sunt închise