(video) Armata SUA a primit primul lot de buggy-uri pe bază de Chevrolet Colorado ZR2. Vezi maşina în acţiune

(update 04.11.2020) GM Defense, divizia militar-industrială a concernului american General Motors, a livrat primul lot de buggy-uri ISV (Infantry Squad Vehicle) în parcul armatei locale. Vehiculul, realizat în colaborare cu firma britanică de inginerie Ricardo plc, este capabil să transporte o echipă formată din nouă soldați și toate echipamentele lor, atât pe, cât și în afara drumurilor.

Drept precizare, trebuie de notat că în total, compania construiește într-o primă fază doar 649 astfel de vehicule, în cadrul unui contract militar în valoare de de 214,3 milioane de dolari. Iar în următorii opt ani volumul livrărilor va crește până la 2.065 de unități!

De asemenea, s-a comunicat public că un astfel de vehicul are o greutate de 2.268 de kg.


(29.06.2020) GM a câştigat un contract de producţie a unui nou vehicul militar pentru infanterie. Îl va face pe baza unui pickup de serie

Comandamentul contractant al armatei americane a anunțat că GM Defense LLC, o filială a General Motors, a câştigat contractul pentru producţia şi deservirea unui nou Infantry Squad Vehicle (ISV). Noua maşină de luptă va fi bazată pe un pickup comercial şi iată primele imagini cu aceasta.

Ce ar trebui să reprezinte un ISV şi care sunt condiţiile principale ale contractantului:

  • Proiectat pentru a oferi mobilitate rapidă la sol, noul ISV expediționar trebuie să fie un transportor de trupe de teren ușor și agil, destinat să transporte o echipă de infanterie formată din nouă soldați care se deplasează pe câmpul de luptă.
  • ISV-ul trebuie să fie suficient de ușor pentru a fi cărat ataşat de suspensia exterioară a unui elicopter UH-60 Blackhawk și suficient de compact pentru a se potrivi în interiorul unui elicopter CH-47 Chinook.

Valoarea totală a contractului ISV este de 214.3 milioane de dolari, iar numărul total de vehicule produse se va ridica la 2.065!

Interesant este că cei de la GM Defense LLC au decis să-l facă pe baza modelul de serie multi-premiat, pickup-ul de dimensiuni medii Chevrolet Colorado ZR2, proiectat pentru conducere rapidă în off-road.

Avantajele sale includ un șasiu puternic cu suspensie Chevrolet Performance și amortizoare Multimatic cu două supape. Durabilitatea și performanța acestor componente au fost dovedite în seria de curse “Best in the Desert”, unde Colorado este unul dintre cele patru vehicule care au finisat 11 curse consecutive (dintr-un total de 434 de concurenți).

În general vorbind, noul ISV va prelua de pe Colorado în jur de 90% din componente, inclusiv motorul turbodiesel Duramax de 2.8 litri şi cu patru cilindri, dar şi cutia de viteze automată în şase trepte, motiv pentru care nu ar trebui să existe probleme cu disponibilitatea de piese de schimb pentru reparaţii.

În plus, maşinile vor fi adaptate pentru ocupaţi și vor avea o suprastructură cargo, cu elemente care vor juca şi rolul de protecţie în cazul unor eventuale răsturnări.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-exclusiv-caracteristicile-masinilor-blindate-ale-armatei-nationale-vazute-patruland-prin-tara-si-in-capitala/
https://autoblog.md/video-autopilot-pentru-off-road-sau-roti-care-isi-pot-schimb-forma-darpa-dezvolta-masini-militare-ale-viitorului/
https://autoblog.md/video-chevrolet-construit-un-pick-care-se-deplaseaza-fara-zgomot-pentru-armata-sua/
https://autoblog.md/foto-un-atelier-de-tuning-vinde-peste-30-de-g-class-uri-folosite-de-armata-elvetiana-la-comanda-le-poate-si-restaura/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/